για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

να σταματήσουμε το οικολογικό έγκλημα, να υπερασπιστούμε το τόπο μας και τη ζωή μας

Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας συζητιέται η εγκατάσταση 48 ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές των Αγράφων. Στο όνομα των «επενδύσεων» επιχειρείται η παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής στις αδηφάγες ορέξεις μονοπωλιακών συμφερόντων. Στο όνομα των «εναλλακτικών» και «ανανεώσιμων» πηγών ενέργειας επιχειρείται η παραπέρα απελευθέρωση και ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας, η παραχώρηση νέων πεδίων κερδοφορίας στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο όνομα του «περιβάλλοντος» επιχειρούνται φαραωνικές κατασκευές με τρομακτικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ανυπολόγιστες συνέπειες στο οικοσύστημα των Αγράφων. Στο όνομα της «ανάπτυξης» επιχειρείται η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής ενέργειας από αιολικά πάρκα μετακυλύετε στο λαό μέσω της ΡΑΕ-ΔΕΗ. Στο όνομα της «οικολογίας» επιχειρείται ένα οικολογικό έγκλημα σε βάρος της
περιοχής και των κατοίκων της.
Τεράστιες οι ευθύνες του Δήμαρχου και της παράταξής του που ένα τέτοιο ζήτημα προσπάθησαν να το περάσουν στα «μουλωχτά», με ήξεις-αφίξεις, χωρίς δημόσια ενημέρωση και χωρίς δημόσια διαβούλευση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η λεγόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση» αποτελεί «το μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας, «δούρειο ίππο» για αντιλαϊκά σχέδια και για να εξυπηρετηθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.  Ήταν η παρέμβαση των πολιτών και οι καταγγελίες από συλλόγους και φορείς (Κυνηγητικός Σύλλογος, Ορειβατικός Όμιλος, Οικόσφαιρα κλπ) που σήμερα τους αναγκάζει να τοποθετηθούν.
Δεν είναι άμοιρες ευθυνών και οι δημοτικές παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» που, μήνες τώρα, ενώ γνώριζαν σιωπούσαν. Από τον Μάρτη του 2013 ήταν γνωστή η αίτηση της εταιρείας. Και όλο αυτό το διάστημα από καμιά δημοτική κίνηση δεν είδαμε καμιά ενημέρωση, καμιά ανακοίνωση, καμιά καταγγελία. Υποκριτικές λοιπόν και «κατόπιν εορτής» οι σημερινές ανακοινώσεις και οι καταγγελίες τους.
Δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το Δήμο Καρδίτσας αλλά είναι συνολικότερο. Γιατί οι άδειες που χορήγησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για αιολικά πάρκα στο νομό μας δεν είναι μόνο 3 (αυτές που συζήτιουνται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο) αλλά 21 (!). Γιατί δεν είναι μόνο 48 αλλά πολλές περισσότερες οι ανεμογεννήτριες που θέλουν να μπήξουν στις βουνοκορφές των Αγράφων. Γιατί, σε άλλους δήμους του νομού μας, έχουν ήδη εγκριθεί 7 αιολικά πάρκα. Γιατί μόνο με λαϊκή αντίσταση, με λαϊκή ενεργοποίηση και παρέμβαση μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το οικολογικό έγκλημα, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τη ζωή μας.
ΣΚ



    

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου