για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

συμμετοχή, συσπείρωση, αντίσταση

κάλεσμα της Ενωτικής Δράσης για τις εκλογές στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας
Συνάδελφε-ισσα,
είναι πασιφανές ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι και η διάλυση του δημόσιου σχολείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ, ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ,  ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ, ήδη τα αντιμετωπίζουμε.
Αύξηση μαθητών ανά τμήμα, κατάργηση οργανικών θέσεων, συρρίκνωση της προσχολικής αγωγής, ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο, αξιολόγηση, διαθεσιμότητα, απολύσεις, είναι προγραμματισμένα να εφαρμοστούν άμεσα. Πλήττονται: το κοινωνικό αγαθό της παιδείας καθώς και όσοι την υπηρετούν.

Η αδυναμία αντίδρασης, η λογική του ωχαδερφισμού, της αποχής, της ανάθεσης, της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων, του ατομικού βολέματος με γνώμονα το σκεπτικό  “ ό,τι δεν με πλήττει προσωπικά δεν με αφορά”, αυτοακυρώνονται από τα γεγονότα και τις επερχόμενες εξελίξεις. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τη σημερινή κοινωνία αφορούν τον καθένα από μας.
Η συμμετοχή, η συνυπευθυνότητα, η αποποίηση της τακτικής που απορρέει από την αρχή του “διαίρει και βασίλευε”, η συσπείρωση, η συνδιαμόρφωση, η συλλογικότητα, η κινητοποίηση, η αντίσταση, η ενεργός δράση είναι αυτά που μας ισχυροποιούν και μπορούν να οδηγήσουν σε ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων και σχεδίων.

Ψηφοδέλτιο Ενωτικής Δράσης
Για το  ΔΣ
Γκαραγκάνη Αγγελική
Γκαραγκάνης Τάσος
Γκιούρης Σωτήριος
Ζαγανάς Κωνσταντίνος
Ζιάκα Άννα
Καπνιά Μαρία
Καφρίτσας Θανάσης
Λιάκου Χαρίκλεια
Μάνταλος Θανάσης
Μπιλιούρης Κωνσταντίνος
Παπαντώνης Μιχάλης
Παπασακελλαρίου Ηλίας
Παρασκευά Τασούλα
Σακελλαρίου Γιώργος
Τσιάρας Δημήτρης
Τσίτος  Θωμάς
Τσιτσιμπής Γιώργος
Τσουπαροπούλου Αντωνία
Φιλίππου Νίκος

Για ΕΕ
Κυριαζής Άγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου