για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

πιο βαθιά στα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια


ΤΑ ΝΕΑ 27/10/2022
Όλο και περισσότερο, όλο και πιο βαθιά η κυβέρνηση εμπλέκει το λαό και τη χώρα στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών. Τελευταίο επεισόδιο η μεταφορά μιας ολόκληρης αμερικάνικης βάσης ελικοπτέρων από την Πολωνία στη Θεσσαλία. Δεκάδες ελικόπτερα (πάνω από 150) για τους επόμενους 8 μήνες θα μετασταθμεύσουν  στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Παράλληλα, μαζί με τα ελικόπτερα έρχεται από την Πολωνία και η 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού καθώς και οι ειδικές δυνάμεις της 173 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του αμερικανικού στρατού. Μέρα με τη μέρα ολόκληρη η χώρα μετατρέπεται σε μία απέραντη αμερικανική βάση, σε πλατφόρμα εξόρμησης για τα αμερικανο-ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια. Στον άξονα από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη η οποία επεκτείνεται εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται, μέχρι την Αλεξανδρούπολη που έχει μετατραπεί σε «Σούδα του βορρά» εντάσσεται όλο και περισσότερο και η Θεσσαλία που είναι πλέον διάσπαρτη από αμερικανικές βάσεις: στο Στεφανοβίκειο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στο Βόλο, στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα κ.α.
Για να δικαιολογήσουν την μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό άρμα, οι θιασώτες της εξάρτησης φτάνουν να  επιχαίρουν όχι μόνο για το όφελος από τις «συνεκπαιδεύσεις» Ελλήνων με Αμερικανούς πιλότους, αλλά και για την οικονομική «ανάπτυξη» της περιοχής αφού τα αμερικανάκια «σε κάθε έξοδό τους στα μπαράκια στα καταστήματα και στα εστιατόρια του Βόλου αφήνουν αρκετά χρήματα»! Η αποθέωση της υποτέλειας! Η σύγχρονη εκδοχή του «κορίτσια ο Στόλος»!
Από την άλλη, η κυβέρνηση παραχωρεί «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές ευελπιστώντας ότι εξασφαλίζει «αμερικάνικες πλάτες» στον ανταγωνισμό της με την Τουρκία. Κοντόθωρη, μωροφιλόδοξη και ανιστόρητη στηρίζει την πολιτική της σε ξένα «δεκανίκια» και «προστάτες», βαθαίνοντας την πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, εκποιώντας το λαό και τη χώρα. Κάνει πως δεν βλέπει ότι οι αμερικάνοι (όπως και κάθε ιμπεριαλιστής…) δεν είναι ούτε φιλέλληνες, ούτε φιλότουρκοι αλλά είναι απλά… φιλοαμερικάνοι, που αξιοποιούν τις ελληνοτουρκικές αντιθέσεις είτε για να πουλάν τα όπλα τους, είτε για να παρεμβαίνουν ως επιδιαιτητές και γενικά για να προωθούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή.
Μένει ο λαός. Που παρά τους δυσμενείς σε βάρος του συσχετισμούς, παρά την αποσυγκρότηση και την υποχώρηση, το ξεδίπλωμα των αγώνων του και η ανάπτυξη μαζικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος αποτελεί ανάγκη ζωής. Τη μόνη διέξοδος μπροστά στα δύσκολα που ζούμε και στα ακόμα χειρότερα που έρχονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου