για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση αφήνει αβοήθητο το λαό μπροστά στην πανδημία! Με αγώνες να υπερασπιστούμε την ζωή και τα δικαιώματα μας!

Όλοι στο συλλαλητήριο-διαδήλωση για την Υγεία
Παρασκευή 26 Νοέμβρη
6:30 μμ  - κεντρική πλατεία

Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους! 

Βρισκόμαστε στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας και όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας! Τα νέα κυβερνητικά μέτρα είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, μέσα σε μια πανδημική κατάσταση που ήδη έχει ξεφύγει! Η «ατομική ευθύνη» που συνεχώς επικαλείται η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τους σχεδόν 17.700 θανάτους μέχρι στιγμής και όσους ακολουθήσουν.

Με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων κρύβουν τις δικές τους ευθύνες!

Μιλάνε για ατομική ευθύνη των μη εμβολιασμένων και για δικαιώματα των εμβολιασμένων διχάζοντας το λαό για να συγκαλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες! Γι’ αυτό, πάρα την επιδεινούμενη κατάσταση και την αύξηση των διασωληνωμένων και θανάτων, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο πρόληψης ούτε υποστήριξης της θεραπείας. Δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή χειρουργείων και λοιπών δραστηριοτήτων εκτός του COVID στα νοσοκομεία, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι ενισχύει το σύστημα υγείας!

Το διάγγελμα του Μητσοτάκη έδειξε ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η διάσωση της εορταστικής αγοράς και της καπιταλιστικής οικονομίας. Για αυτόν τον λόγο αποτελεί πρόκληση να βαφτίζεται «ενίσχυση» του ΕΣΥ η διεύρυνση του πεδίου δράσης του ιδιωτικού κεφαλαίου μέσα και γύρω από αυτό και η σκανδαλώδης διοχέτευση χρήματος στους κλινικάρχες. Και είναι εξοργιστικό να έχουν απολυθεί 7.000, στη πλειοψηφία τους μόνιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι για να «αναπληρωθούν» με συμβασιούχους λίγων μηνών. Καμιά νέα θέση εργασίας δεν δημιουργείται στα νοσοκομεία, αντίθετα μένουν ακάλυπτες και μειώνονται οι υπάρχουσες, όσες επιστρατεύσεις κι αν κάνει η κυβέρνηση. Λείπουν χιλιάδες κλίνες απλές και ΜΕΘ, λείπουν δεκάδες χιλιάδες υγειονομικοί, λείπουν νέα νοσοκομεία και δομές α/βάθμιας περίθαλψης κι αυτό το γνωρίζει ο λαός.

Η πολιτική της κυβέρνησης γεννά θανάτους, φτώχεια και εξαθλίωση!

Μετά από όλα αυτά, τι μένει; Να ομολογείται ανοιχτά και να δικαιολογείται από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση, ότι η πολιτική τους είναι: η «διαλογή» του ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει λόγω ανεπάρκειας προσωπικού, υποδομών και μέσων και η μακάβρια «ρουτίνα» των διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ. Κοροϊδεύουν το λαό! Κλείνουν πάνω από 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και αυτό το ονομάζουν «ανοιχτά σχολεία». Συμπιέζονται και βάζουν λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό το αποκαλούν «αποκλιμάκωση της ανεργίας». Υπάρχει φτωχοποίηση σε μαζική πλέον κλίμακα και αυτό το λένε «ανάπτυξη». Οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους! Μίλησε ο Μητσοτάκης για «τείχος ανοσίας που έχει κτιστεί στην Ευρώπη»(!), την ώρα που εξαντλούνται παντού οι ΜΕΘ, καραντίνες επανέρχονται τοπικά (στη Γερμανία) ή γενικά (στην Ολλανδία) και με την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους έχουν διογκώσει τη θρησκοληψία, τον ανορθολογισμό, τον σκοταδισμό αλλά και τον φασισμό.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και οι νεολαία έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχοι από τις εξελίξεις και στο μέτωπο της πανδημίας. Δεν έχουν κανένα λόγο να υποστείλουν τους αγώνες τους για πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, για την υπεράσπιση της υγείας και της ίδιας της ζωής τους.

ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΝΕΩΝ ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ. ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου