για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

να κλείσουν ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 11 Οκτώβρη - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Η κήρυξη της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από τις διαδικασίες αξιολόγησης ως παράνομης μετά την προσφυγή της κυβέρνησης, δείχνει την αδυναμία της όχι μόνο να πείσει τον κλάδο να μπει στην… στρούγκα της δήθεν αυτοξιολόγησης αλλά και να τον τρομοκρατήσει με τις απειλές για πειθαρχικές ποινές. Ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα σχολικών μονάδων που αρνούνται τις υπουργικές διαδικασίες  έχει διαμορφωθεί ακόμα και όταν από το πρωί της Πέμπτης τα καθεστωτικά ΜΜΕ ανακοίνωναν τρομοκρατικά την προσφυγή στην αστική δικαιοσύνη.

Δεν περίμενε η κυβέρνηση αυτή τη μαζική αντίδραση που αρχίζει να συμπίπτει με σημαντικά αγωνιστικά σκιρτήματα  των μαθητών ενάντια στην ΕΒΕ και την Τράπεζα θεμάτων.

Απέναντι στην κυβερνητική επιχείρηση που επιδιώκει να ορίσει το «νόμιμο» για το οποίο θα μας «επιτρέπει» να αγωνιστούμε έχουμε και πρέπει να αντιτάξουμε τη μαζικότητα και το δίκαιο του αγώνα μας! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί αρνείται την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, γιατί αρνείται οι εκπαιδευτικοί να γίνουμε πειθήνια γρανάζια σε ένα σχολείο πολύ πιο ταξικό και αντιδραστικό!

Η κυβερνητική  σύμπλευση και η κάλυψη μέσω «ουδετερότητας» των φασιστικών προκλήσεων στα σχολεία θέλει επιπλέον  να υπονομεύσει, να εκφοβίσει  και να μπλοκάρει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των μαθητών. Κρατικές δυνάμεις καταστολής και παρακρατικά αποβράσματα δουλεύουν μαζί για τον ίδιο σκοπό! Μέσα σε ένα πολιτικό κλίμα που κάθε αντίδραση ενάντια στην εξουσία ποινικοποιείται δεν μπορεί να ξετυλιχτεί αγώνας που να μην συγκρουστεί με την φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής!

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και  των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης που αρνήθηκαν να συνεδριάσουν για να νομιμοποιήσουν τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης  το έκαναν όχι με την ασφάλεια των κλειστών σχολείων, αλλά με ενεργές τις κυβερνητικές απειλές για μειώσεις μισθών και όλες τις άλλες… σουρεαλιστικές ποινές που σκαρφίστηκε. Κατά συνέπεια το ποσοστό άρνησης που διαμορφώνεται έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα από αυτό  της περσινής χρονιάς.

Είναι ένα μέγεθος που όπως δεν μπορεί να αγνοηθεί από την κυβέρνηση -για αυτό καταφεύγει στην ανοικτή τρομοκρατία- επίσης δεν μπορεί επίσης να αγνοηθεί, να «μαζευτεί» από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των δύο Ομοσπονδιών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ… 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Συνελεύσεις – συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα - συνέχιση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ –προετοιμασία κεντρικής ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΜΑΧΗΣ
Να προχωρήσουμε σε Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίσουν συνέχιση της απεργίας - αποχής από τις διαδικασίες αυτοαξιολόγησης, τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα και την κήρυξη απεργιακού αγώνα, η διάρκεια του οποίου θα αποφασίζεται σε εβδομαδιαία βάση με την δημιουργία και στήριξη απεργιακών ταμείων και κάθε πρόσφορου μέσου μαζικής στήριξης του αγώνα.

Ο κλάδος μέσα σε καθεστώς διάλυσης των μαζικών διαδικασιών, πανδημίας, εγκλεισμών έδειξε την δυναμική του. Και μπορεί να νικήσει την κυβερνητική πολιτική -που ήδη δοκιμάζεται από τα αντιλαϊκά /αντεργατικά μέτρα που παίρνει, την έκρηξη της ακρίβειας, τους χιλιάδες θανάτους,  το κουτσουρεμένο σύστημα υγείας κλπ.

Μαζί με την νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές ο μαζικός κλάδος των εκπαιδευτικών μπορεί να γίνει πόλος αναφοράς ενός μεγαλύτερου λαϊκού ξεσηκωμού. Αρκεί να το τολμήσει! Η απεργία στις 11 Οκτώβρη και οι απεργιακές πορείες να είναι μια έμπρακτη υλοποίηση του πανεκπαιδευτικού μετώπου μαζί με μαθητές και φοιτητές. Η 11 Οκτώβρη πρέπει να είναι ένα μαζικό μεγάλο χαστούκι στην κυβερνητική επίθεση. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Κάτω η αξιολόγηση, η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – Κάτω τα χέρια από την απεργία.

Καρδίτσα 8/10/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου