για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης στο δημαρχείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 2/10 με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου που γίνονταν εκείνη την ώρα με θέμα τη πρόσφατη πλημμύρα. Τη πρωτοβουλία πήρε η Επιτροπή Πληγέντων της συνοικίας Καμινάδων που στηρίχτηκε και από άλλα σωματεία και συλλογικότητες της πόλης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και κάτοικοι από την Επιτροπή Πλημμυροπαθών της συνοικία Αλιάκ Μαχαλά ενώ με πανό συμμετείχαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα και το ΚΚΕ(μ-λ). Κατώτερη του αναμενόμενου η συγκέντρωση και – συγκριτικά με το μέγεθος της καταστροφής – λίγοι οι πλημμυροπαθείς που συμμετείχαν. Ο κόσμος ακόμα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του και να συνέλθει από την καταστροφή που τον χτύπησε. Από την άλλη έχει εμπλακεί σε έναν γραφειοκρατικό λαβύρινθο προσπαθώντας να συγκεντρώσει φωτογραφίες, δικαιολογητικά, Ε1, Ε9, ΦΠΑ, συμβόλαια, τιμολόγια, άδειες κλπ για να πάρει την όποια αποζημίωση δικαιούται, αποζημίωση που μέχρι στιγμής δίνεται με ρυθμούς χελώνας (και μόνο τα 600άρια…).
Όσο για τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, αυτή εξαντλήθηκε σε ένα πινγκ-πονγκ περί ευθυνών. Ο μεν δήμαρχος να αποποιείται κάθε ευθύνη του (και για τωρινή θητεία του αλλά και για τα προηγούμενα 9
χρόνια που ήταν αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας!) η δε αντιπολίτευση να προσωποποιεί τις ευθύνες αφήνοντας στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική που και αυτοί οι ίδιοι υπηρέτησαν και υπηρετούν: μια πολιτική που μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες, λεηλατεί τη φύση, υποβαθμίζει τη ζωή μας, δίνει δις και τρις για όπλα και φρεγάτες και βυθίζει στη φτώχεια το λαό, στην εγκατάλειψη και στην εξαθλίωση τα χωριά και την περιφέρεια…  Μια πολιτική ανύπαρκτου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με επιφανειακά (μόνο «για τη φωτογραφία»…) αντιπλημμυρικά έργα, ανοχύρωτες πόλεις και χωριά, ασυντήρητο αντιπλημμυρικό δίκτυο με μπαζωμένα ρέματα και χείμαρρους, ποτάμια με ανερπαρκή ή καθόλου αναχώματα,  με απαρχαιωμένου το μηχανικό εξοπλισμό, με ελλείψεις σε προσωπικό κλπ κλπ  Αυτή τη πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και τους ξένους «προστάτες» χωρίς να νοιάζεται για τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας. Και σ’ αυτή τη λογική του «όλοι μαζί» (μαζί φταίχτες και θύματα!) διαμορφώθηκε και το ομόφωνο (!) πλαίσιο αιτημάτων, χωρίς βέβαια πολιτικό πλαίσιο, χωρίς πολιτικές αναφορές, χωρίς πολιτικές καταγγελίες και άλλα τέτοια «ενοχλητικά».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου