για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

μαθητική κινητοποίηση παρουσία... λίγων εκπαιδευτικών

Πορεία που κατέληξε έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας έκαναν σήμερα Πέμπτη μαθητές της πόλης. Με βασικά συνθήματα τη μείωση των μαθητών στις τάξεις και την υγειονομική τους προστασία (μαζικά τεστ).
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ, το 2ο ΓΕΛ (το οποίο είχε κατάληψη) το Μουσικό Σχολείο αλλά και “αντιπροσωπείες” από τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.
Η κινητοποίηση δεν ήταν ιδιαίτερα μαζική αντανακλώντας τα προβλήματα που υπάρχουν και στον μαθητικό χώρο. Σχολεία που είχαν κατάληψη Δευτέρα-Τρίτη σταμάτησαν, άλλα ξεκίνησαν την Τετάρτη κοκ. Προβλήματα συντονισμού αλλά και πολιτικής κατεύθυνσης.
Λίγοι και οι καθηγητές (οι περισσότεροι απο το 2ο ΕΠΑΛ).
Συνοψίζοντας η κινητοποίηση ήταν κάτω από τις απαιτήσεις της περιόδου. Πολύ περισσότερο που απαιτείται αγωνιστικός συναγερμός καθώς η Κεραμέως -την προηγούμενη μέρα- ανακοίνωσε την επιδίωξη της κυβέρνησης να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς με την “εξ αποστάσεως εκπαίδευση” σε απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Απαιτείται οι εκπαιδευτικοί να είναι δίπλα στους μαθητές τους με όλα τα μέσα πάλης ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. Απαιτείται μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί να υπερασπιστούν της ΥΓΕΙΑ και τα δικαιώματά τους στη ΔΟΥΛΕΙΑ και στις ΣΠΟΥΔΕΣ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ που διακινήθηκε στα σχολεία και καλούσε στη σημερινή κινητοποίηση:

Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως - Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Κάτω τα χέρια από τις μαθητικές καταλήψεις - ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

Με μάθημα το Σάββατο και τις αργίες και με υποχρεωτική εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» επιχειρεί η κυβέρνηση να καταστείλει τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Μια μόλις μέρα μετά την γνωστοποίηση της ύλης των εξετάσεων – μέσα στην κάψουλα της εικονικής κανονικότητας. Είναι μια δέσμη των «μέτρων πέραν της πειθούς», όπως προανήγγειλε ο ιερέας της πέτσινης ενημέρωσης Πέτσας. Θα ακολουθήσουν τα άλλα γνωστά: καταστολή με ΜΑΤ, εισαγγελείς, μαθητοδικεία, «αγανακτισμένοι γονείς».

Όσο για την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» αρκεί να παραθέσουμε απόσπασμα ανακοίνωσής μας τον Απρίλη:

«Η εξ αποστάσεως ψευτο-εκπαίδευση θα αποτελέσει μέσο καταστολής αγώνων αλλά μέχρι και απεργοσπαστικός μηχανισμός. Απρόβλεπτο -και παράνομο για την κυβέρνηση- γεγονός μπορεί να αποτελέσει μια μαθητική κατάληψη είτε μια απεργία στα ΜΜΜ. Απαγόρευση λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής μπορεί να θεωρηθεί μια απεργία εκπαιδευτικών.»

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών είναι υπόλογες για τη μη κήρυξη απεργίας όλο αυτό το διάστημα που η κυβέρνηση παίζει με τις ζωές εκπαιδευτικών και μαθητών και συντρίβει τα δικαιώματά μας. Είναι υπόλογες και γιατί έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην απάτη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ας μας που τώρα όλοι αυτοί των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ ποιος είναι «δίπλα στα παιδιά».

Οι μαθητές αγωνίζονται για λογαριασμό όλου του λαού! Τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Να μην επιτρέψουμε την τρομοκράτησή τους.

Δεν κάνουμε εξ αποστάσεως – δεν είμαστε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων.

Να βγούμε και οι εκπαιδευτικοί στον αγώνα! Γενικές συνελεύσεις!

Πέμπτη 1/10- συμμετοχή στη ΣΤΑΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ και στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Οι αγώνες δεν τιμωρούνται, δεν αναπληρώνονται! ΑΜΕΣΗ δραστική μείωση της ύλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου