για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

κοινή πάλη των λαών Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση, τον εθνικισμό και τον πόλεμο!

Οι πολεμικοί κίνδυνοι στην περιοχή μας δυναμώνουν: Η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν με τη δολοφονία Ιρανού αξιωματούχου στο Ιράκ, η απάντηση του Ιράν, η συσσώρευση πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Περσικό κόλπο, η κρίση στη Λιβύη, αποτελούν μια νέα αλυσίδα γεγονότων που εγκυμονούν την επέκταση των ένοπλων αντιπαραθέσεων που έχουν προηγηθεί στη Συρία και στη Μέση Ανατολή. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έχει διαμορφώσει μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή, μέσα στην οποία εμπλέκονται και οι αντιπαραθέσεις των κυρίαρχων αστικών τάξεων της περιοχής.
Πάνω σε αυτό το έδαφος έχει πυροδοτηθεί ένας νέος κύκλος σοβαρής έντασης ανάμεσα στις αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας ύστερα από την υπογραφή του Τουρκολιβυκού μνημονίου που οριοθετεί Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αγνοώντας τα ελληνικά νησιά. Η νέα αυτή τυχοδιωκτική ενέργεια της κυβέρνησης Ερντογάν
εντάσσεται στις επιδιώξεις της για αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή.
Η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα) ακολουθεί μια πολιτική υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και την ΕΕ, και, ταυτόχρονα, κάτω από την εποπτεία των ΗΠΑ, έχει συγκροτήσει μια αντιδραστική συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Προχωρώντας μάλιστα στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό East Med, με Ισραήλ και Κύπρο, μετά την ψήφιση του East Med Act από τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά. Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν απομακρύνει αλλά αντίθετα εκθέτει τον ελληνικό λαό σε σοβαρούς κινδύνους!
Μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης που τις ακολουθεί, και που τώρα τροφοδοτείται και από τη γεωστρατηγική αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών και τη διαμάχη για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου και πολεμικής εμπλοκής προβάλει ξανά έντονος, 24 χρόνια μετά τα Ίμια.
Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι ανάγκη να δυναμώσει η κινητοποίηση του λαού για την απόκρουση της απειλής του πολέμου!
Η αποτροπή των κινδύνων και περιπετειών που εγκυμονούνται είναι υπόθεση της κοινής πάλης των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας, και της Κύπρου, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στην πολιτική των κυρίαρχων τάξεων στις χώρες τους. Οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου πρέπει να αντιταχθούν στον εθνικισμό και στην πολιτική υποτέλειας στον ιμπεριαλισμό. Να εναντιωθούν σε σχέδια αλλαγής συνόρων και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Να εναντιωθούν στους πολέμους και στις ξένες επεμβάσεις. Να δουλέψουν για τη δημιουργία ενός αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού μετώπου των λαών.
Ο λαός μας καλείται να αναπτύξει ένα στιβαρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θέτοντας στην πρώτη γραμμή πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του εθνικισμού, του φασισμού, ρατσισμού και του αλυτρωτισμού.
Είναι ανάγκη να καταγγείλουμε και να ματαιώσουμε τις επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές ενέργειες που την υποδαυλίζουν. Να εναντιωθούμε στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και να απαιτήσουμε το διώξιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από τη χώρα μας, την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να σταθούμε αντιμέτωποι με τις πολιτικές της εξάρτησης και του εθνικισμού.
Να καταδικάσουμε κάθε ενέργεια άμεσης ή έμμεσης, εδαφικής ή άλλης διεκδίκησης, αλλαγής συνόρων, αλυτρωτισμού, σωβινισμού και τυχοδιωκτισμού, της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας ή της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας.
Χτίζοντας το κοινό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας ας παλέψουμε για την ειρήνη, την φιλία και την συνεργασία των λαών της περιοχής.
• ΦΙΛΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
• ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
• ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ!
• ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΌ ΤΗ ΧΩΡΑ!
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ!
• ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠ’ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
• ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου