για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ενώ περισσεύουν οι “προστάτες”… λείπουν τα δικαιώματα και μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για το λαό!

Από τη μια, η κυβέρνηση και σύσσωμες οι αστικές δυνάμεις ανακουφίζονται και σχεδόν πανηγυρίζουν που το γαλλικό αεροπλανοφόρο καταπλέει στην Ανατολική Μεσόγειο και μπαίνει ως «ασπίδα» (!!) στην περιοχή της Κύπρου. Αυξάνονται, έτσι, λένε, οι «προστάτες» μας στην περιοχή! Από την άλλη, το «βιβλίο της ανάπτυξης» που με τόσο καμάρι παρέλαβε ο Μητσοτάκης από τον υπουργό του, στο δια ταύτα του καταγράφει τα αναμενόμενα κονδύλια από το …ΕΣΠΑ και τις επιδιωκόμενες εισπράξεις από τα νέα ξεπουλήματα («αποκρατικοποιήσεις») του ΤΑΙΠΕΔ. Και όσον αφορά την οικονομία της χώρας, λοιπόν, έχουμε συσσώρευση «προστατών» και «δωρητών»!

Το φθινόπωρο του 2018, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου πανηγύριζε στο Ζάππειο την «έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια και δεν δίσταζε να διακηρύττει ότι από δω και μπρος «η χώρα στέκεται στα δικά της πόδια». Και σε ολόκληρη τη θητεία της η προηγούμενη κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι το αλυσοδέσιμο της χώρας στις επιταγές των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα των ΗΠΑ συνιστά τη «γεωπολιτική αναβάθμισή» της! Οι τωρινές εξελίξεις δεν είναι παρά η συνέχεια και οι συνέπειες των αδιεξόδων αυτής της πολιτικής, που επιχειρεί διαρκώς να παρουσιάσει το μαύρο-άσπρο. Το ξεπούλημα κάθε δημόσιας και παραγωγικής υποδομής ως «ανάπτυξη» που την «εγγυώνται» και τη «χρηματοδοτούν» αυτοί που ληστεύουν τη χώρα! Τη διαρκώς μεγαλύτερη ενίσχυση του ρόλου και της παρουσίας μέσα στη χώρα και στην περιοχή των εμπρηστών του πολέμου ως «εθνική επιτυχία» και ως θεμελιώδη όρο της «σταθερότητας και της ειρήνης» στην περιοχή!
Το ταξικό πρόσημο αυτής της πολιτικής γίνεται ολοένα και πιο βαρύ. Ο λαός μας σφίγγεται διαρκώς περισσότερο μέσα στη μέγγενή της.  Αγριεύουν συνέχεια οι πολιτικές της εκμετάλλευσης, της εξαθλίωσης, μεγαλώνει ο κατάλογος των δολοφονημένων και σακατεμένων εργατών, μεγαλώνει η στρατιά του κόσμου που ζει την κοινωνική και εργασιακή βαρβαρότητα…
ΠΣ 8.2.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου