για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

μικρή η ανταπόκριση στην πορεία για Ρωμανό και Γρηγορόπουλο

Με κλειστή - λόγω ημέρας - την αγορά και σε μια σχεδόν «άδεια» Καρδίτσα, με απουσία της μαθητικής νεολαίας, χωρίς πλατύ κόσμο, με λίγους διαδηλωτές και με μαζικό μόνο το μπλοκ της αναρχοαυτονομίας, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου η πορεία για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλο. Το ζήτημα του Ρωμανού κυριάρχησε και ήταν αυτό που κατά βάση συσπείρωσε και κινητοποίησε  το χώρο της αναρχοαυτονομίας που από την Παρασκευή είχε προχωρήσει σε κατάληψη του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Δεν ήταν βέβαια μια άμαζη πορεία αλλά υπολείπονταν αρκετά από παλαιότερες αντίστοιχες πορείες για τον Γρηγορόπουλο και σίγουρα ήταν πολύ πίσω με βάση το ζήτημα του Ρωμανού. Άφαντο το ΚΚΕ και κάτω από τις αναγκαιότητες η κινητοποίηση της υπόλοιπης αριστεράς. Εκτός του χώρου της α.α., με πανό και ελάχιστο κόσμο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο χώρο της συγκέντρωσης με προκήρυξη παρέμβηκε το ΚΚΕ(μ-λ). Ιδιαίτερα έντονη και προκλητική η παρουσία της αστυνομίας που κάνοντας επίδειξη δύναμης με δεκάδες ΜΑΤ, ζητάδες και ασφαλίτες κυριολεκτικά «κατέλαβε» το κέντρο της πόλης επιβάλλοντας κλίμα αστυνομοκρατίας. Από την άλλη, σαν να μην έφτανε το άδειο από κόσμο κέντρο της πόλης και στη βάση της γνωστής λογικής της «επαναστατικής εκτόνωσης» και χωρίς καμιά διάθεση πλατιάς απεύθυνσης και σύνδεσης με το λαό της Καρδίτσας, το μπλοκ της α.α. επέλεξε να πορευτεί σε απόκεντρους και ερημικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξει ξανά στο κατειλημμένο Εργατικό Κέντρο. Που μακριά από τον κόσμο, χωρίς την συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και με τα γνωστά «ιδεολογικά προαπαιτούμενα» και την «ιδεολογική περιχαράκωση» αυτού του χώρου, περισσότερο ικανοποιεί τα περί «κατάληψης» φετίχ της αναρχοαυτονομίας παρά μετατράπηκε σε «κέντρο αγώνα και αντίστασης» όπως οι ίδιοι θέλουν να το αυτοαποκαλούν.

3 σχόλια:

  1. Το ζήτημα του Ρωμανού είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Αφορά όλο το λαό και τη νεολαία.
    Έχει να κάνει όχι μόνο με τον Ρωμανό αλλά με τα δικαιώματα και τις ελευθερίες συνολικά του λαού και της νεολαίας. Έχει να κάνει με τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής, με την κρατική τρομοκρατία, με την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, με το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων...
    Για αυτό το λόγο και κάθε ενέργεια αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, κάθε ενέργεια που αναδεικνύει αυτά τα ζητήματα είναι μια θετική ενέργεια και αξίζει την στήριξή μας.
    Αντίθετα, κάθε ενέργεια που περιορίζει το ζήτημα, που όπως λέει και το κείμενο βάζει «ιδεολογικά προαπαιτούμενα» και περιχαρακώνει τις κινήσεις αλληλεγγύης, είναι μια αρνητική ενέργεια που δεν βοηθάει ούτε το κίνημα αλλά ούτε και τον Νίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κείμενο της κατάληψης του εργατικού κέντρου καρδίτσας

    ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ...ΠΟΤΕ;
    Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στην τυρρανία επιλέγει ή τις αλυσίδες ή την εξέγερση
    Αποφασίσαμε μια ομάδα συντρόφων/σσων σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Ν.ΡΩΜΑΝΟ, να καταλάβουμε το εργατικό κέντρο με σκοπό να δημιουργήσουμε ενα κέντρο αγώνα, αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα και την τυρρανία του κράτους. Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται απο τις 10/11 σε απεργία πείνας.'Εχει αποφασίσει να ζήσει ή να πεθάνει ελεύθερος. Ο αγώνας του, είναι αγώνας όλων των εξεγερμένων-καταπιεσμένων εντός κι εκτός των τοιχών. Το κράτος δολοφονώντας τον Ν.Ρωμανό δολοφονεί όσους εξεγείρονται ενάντια στην κοινωνία φυλακή. Ο Νίκος και οι έγκλειστοι σύντροφοι που τον πλαισιώνουν με απεργια πείνας, αποτελούν για μας ενα φωτεινό παράδειγμα που μας αφύπνησε. Γιατί όλοι έχουμε λόγους να εξεγερθούμε.
    Εμείς η συνέλευση εργατικού κέντρου καλούμε ολους όσους πλήττονται απο τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταπίεση του κράτους να συμμετέχουν στη συνέλευση ώστε να αυτοοργανώσουμε τις δικές μας αντιστάσεις ενάντια στους καταπιεστές. Τασσομαστε ενάντια σε κάθε ανάθεση, κάθε είδους εξουσιαστές κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές ρουφιάνους δημοσιογράφους οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι στην εξόντωση των ζωών μας.
    Διαμηνύουμε οτι είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα σε όλες τις καταπιεσμένες μειονότητες. Η πόρτα μας είναι και θα παραμείνει κλειστή σε αναθέτες γραφειοκράτες οι οποίοι μετατρέπουν τα εργατικά κέντρα από κέντρα αγώνα σε νεκρά κτήρια με παραταξιακούς κομματικούς συνδικαλιστές έμμισθους απο το κράτος.
    Η ζωή του Ρωμανού κρέμεται απο μια κλωστή, η βαρβαρότητα εξαπλώνεται και η κανονικότητα αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα. Δε θα αφήσουμε το σύντροφό μας να εξοντωθεί, δε θα αφήσουμε τις ζωές μας να οδηγηθούν στο μεσαίωνα.
    ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ , ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
    Ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένου εργατικού κέντρου στις 14:30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραπάνω κείμενο της «ανοιχτής συνέλευσης του κατειλημμένου εργατικού κέντρου» δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που διεκδικεί ο Νίκος Ρωμανός.
      «Αγαπώ τη ζωή και θέλω να την ομορφύνω με την μάθηση» δήλωσε ο Ρωμανός.
      Εκπαιδευτικές άδειες και τα δικαιώματά του ως κρατούμενος διεκδικεί.
      Αλλά η «ανοιχτή συνέλευση» είναι «αλλού»…
      Δεν αναφέρει τίποτα από τα παραπάνω και ερμηνεύει αυθαίρετα και κατά το δοκούν τον αγώνα του…
      Α.

      Διαγραφή