για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

η «αξιολόγηση» και οι «αξιολογητές» αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο

Ανακοίνωση-ενημέρωση
του Συλλόγου Εκπαιδευτικών
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Καρδίτσας

Μετά την καθολική απόρριψη των σεμιναρίων για την αξιολόγηση,  χτες Τετάρτη 4/6 και μπροστά στο ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει κανείς διευθυντής συνάδελφος στο σεμινάριο για την αξιολόγηση την Πέμπτη 5/6, η Διευθύντρια εκπαίδευσης ΠΕ Ν. Καρδίτσας,  κ. Μητσιάδη, κάλεσε τους διευθυντές της δεύτερης ομάδας στη Διεύθυνση και προσπάθησε, με πρόσχημα μια υπηρεσιακή συζήτηση,  να πραγματοποιήσει το «σεμινάριο» στο γραφείο της εν κρυπτώ. 
Οι λεκτικές επιθέσεις  εναντίον μελών του ΔΣ αλλά και εναντίον συναδέλφων, με φράσεις  όπως: «όποιος διαφωνεί να παραιτηθεί από εκπαιδευτικός» ή  «εσείς οι συνδικαλιστές γράφετε μια μαύρη σελίδα στο σύλλογο», κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης ήταν μόνο τα προεόρτια. Σήμερα επιστράτευσε ωμούς  εκβιασμούς και  απειλές,  για να πείσει τους παριστάμενους διευθυντές να παραμείνουν στο γραφείο της.  Κατάφερε να «πείσει» 8-9 περίπου, γιατί οι υπόλοιποι το αρνήθηκαν. Τα επιχειρήματά της  «ακαταμάχητα»:    «όποιος δεν κάνει τα σεμινάρια θα κριθεί ελλιπής στο συγκεκριμένο δείκτη  ως διευθυντής στις επόμενες κρίσεις»  ή  «όποιος διαφωνεί να παραιτηθεί»  και άλλα πολλά «δημοκρατικά» εκφρασμένα που δεν χωρούν σε μια ανακοίνωση. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του ΔΣ   κάλεσε τους εναπομείναντες διευθυντές να αποχωρήσουν και ανακοίνωσε στην Διευθύντρια Εκπαίδευσης πως αυτό αποτελεί ευτελισμό.  Σημείωσε δε, πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων απέναντι στον «υπερβάλλοντα» ζήλο της  και πως θα καταγγείλει τα όσα συνέβησαν τόσο στη ΔΟΕ όσο και στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό ΔΣ (την Πέμπτη 5/6, 6μμ στο 10ο Δημοτικό Σχολείο)  όπου και αποφασίστηκαν  τα αναγκαία μέτρα για την ματαίωση των σεμιναρίων   της Παρασκευής  6 Ιουνίου.
Απέναντι στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία απαντούμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι και με την αξιοπρέπεια που πρέπει να διακρίνει έναν Δάσκαλο,  πρότυπο των μαθητών.
Καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να απεργήσουν συνειδητά , έχοντας υπόψιν τους ότι με τη στάση τους δεν πρέπει να στρώσουν το χαλί στα σχέδια του Υπουργείου και της Διοίκησης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, την Παρασκευή 06-06-14, στις 8:00΄π.μ., στο 5ο Δημοτικό Καρδίτσας.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Η εκπαιδευτική μας προσφορά   είναι πάνω από τις αμοιβές των επιμορφωτών  αξιολογητών.
Γιατί οι αξίες μας δεν χωράνε στην «αξιολόγηση»  τους.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                 Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης       Γιώργος Τσιτσιμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου