για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

"Δεν έτυχε... πέτυχε ο αλγόριθμος της αποτυχίας στην Α' Λυκείου"

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α’ Λυκείου
Τα αποτελέσματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄ Λυκείου  επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, αυτά που όλο το προηγούμενο διάστημα έθετε η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, τόσο με τις  ανακοινώσεις της, όσο και με τις εκδηλώσεις που συνδιοργάνωσε.
Τα πρώτα στοιχεία από τα Λύκεια της περιοχής μας, δείχνουν ποσοστό αποτυχίας σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από 30%, με τα μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας των μαθητών να εμφανίζονται κυρίως στην Άλγεβρα, τη Γεωμετρία και τα Αρχαία Ελληνικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παραπέμπονται για το Σεπτέμβριο ακόμη και μαθητές που συγκεντρώνουν μέσο όρο βαθμολογίας στα υπόλοιπα μαθήματα ακόμη και πάνω από 15. Πραγματική ΤΡΑΠΕΖΑ …ΘΥΜΑΤΩΝ!!!
Το Υπουργείο παιδείας προσπαθεί να θολώσει τα νερά ψελλίζοντας κάτι για κάποιον αλγόριθμο(;) που κατά λάθος χρησιμοποίησαν οι εκπαιδευτικοί(!!). Απίστευτα ψέματα !!  Ένας είναι ο αλγόριθμος της συντριβής των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς: η εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου 4186/13 για το λεγόμενο νέο Λύκειο, με το νέο τρόπο προαγωγής των μαθητών και την τράπεζα θεμάτων. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη διογκωμένη ύλη και τη βιασύνη του υπουργείου,  δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς.

Το μέτρο αυτό, που από τη νέα χρονιά σχεδιάζεται να εφαρμοστεί και στις επόμενες τάξεις, σε ένα μόνο στοχεύει:  στη μεγάλη μείωση του μαθητικού πληθυσμού των Λυκείων, στην επιβολή μιας βίαιης και μαζική στροφής των μαθητών ήδη από το Γυμνάσιο στις φτηνές καταρτίσεις, καταρτίσεις ιδιωτικές ή δημόσιες, αλλά πληρωμένες με τη δουλειά (μαθητεία τη λένε) των ανήλικων παιδιών. Καταρτίσεις δια βίου, σε ένα βίο ανεργίας και φτώχειας, σε ένα βίο χωρίς σταθερή δουλειά και χωρίς δικαιώματα.
Για ένα τέτοιο μέλλον προετοιμάζουν τα παιδιά μας. Για ένα τέτοιο μέλλον προετοιμάζουν και την εκπαίδευση για τους πολλούς. Για ένα τέτοιο μέλλον στήνουν νέους εκπαιδευτικούς μηχανισμούς. Για να κάνουν τους εκπαιδευτικούς κατάλληλους για αυτή την εκπαίδευση, στήνουν τους μηχανισμούς της αξιολόγησης- πειθάρχησης-χειραγώγησης.
Ενάντια σε αυτό το μέλλον - που οι εργαζόμενοι το ζούμε ήδη περισσότερο ή λιγότερο - χρειάζεται να ενωθούμε και να αγωνιστούμε.
Για τα δίκια μας και τα δίκια των παιδιών μας.
Για να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει.
Απαιτούμε:
 - Να επανέλθει άμεσα ο προηγούμενος τρόπος προαγωγής των μαθητών για την Α΄ Λυκείου
 - Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων
 - Να καταργηθεί ο ν. 4186/13
Δηλώνουμε κατηγορηματικά τη δέσμευσή μας πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου για το «νέο» Λύκειο και καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και μαθήτριές μας, καλούμε σύσσωμη την ελληνική κοινωνία να διεκδικήσουμε μαζί το Δημόσιο Σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου