για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Να δυναμώσουν οι αγροτικοί αγώνες - Να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ

Προκήρυξη των
Οργανώσεων Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ)
για τις αγροτικές κινητοποιήσεις
Μπροστά σε χειρότερες μέρες βρίσκεται η φτωχομεσαία αγροτιά της χώρας μας. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με απανωτά μέτρα και νομοσχέδια φορτώνουν δυσβάσταχτους φόρους σε μικρούς και μεσαίους αγρότες, πετσοκόβουν κι άλλο το πενιχρό αγροτικό εισόδημα και οδηγούν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Με τη νέα χρονιά έρχεται νέο κύμα φοροληστείας:
-          από 1.1.2014 εξισώνονται οι αγρότες με τις επιχειρήσεις και υποχρεώνονται να κρατάνε βιβλίο εσόδων-εξόδων που εκτός από επιπλέον έξοδα για το λογιστή σημαίνει επιπλέον φορολογική επιβάρυνση με φόρο επιτηδεύματος, προκαταβολή φόρου 55%, κ.λπ.
-          καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα και αυξάνεται η φορολόγηση των αγροτών αφού το καθαρό αγροτικό εισόδημα θα φορολογείται με 13% από το πρώτο ευρώ
-          για πρώτη φορά, με τον νέο φόρο ακινήτων, μπαίνει φόρος στα χωράφια και στην αγροτική γη, κλπ
Εκτός από τα φορομπηχτικά μέτρα, στον προϋπολογισμό για το 2014 προβλέπονται
νέες περικοπές και νέες μειώσεις στα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα: οι δαπάνες για συντάξεις ΟΓΑ μειώνονται 5,4%, τα κονδύλια για επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου μειώνονται 33,3%, η επιστροφή ΦΠΑ «παγώνει» στα επίπεδα του 2013 (μείωση 41,6% σε σχέση με το 2012), οι άμεσες ενισχύσεις μειώνονται 9% κλπ
Παράλληλα, με τέλη, εισφορές, χαράτσια κλπ (π.χ. χαράτσι ΔΕΗ, εισφορές ΟΓΑ, ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, χαράτσια στα νοσοκομεία, τέλη ύδρευσης, δήλωση ΟΣΔΕ κλπ) εξανεμίζουν ότι απόμεινε από το αγροτικό εισόδημα.
Και σαν να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους αγρότες, στήνει νέα αγροτοδικεία, στέλνει αγροτοσυνδικαλιστές στον εισαγγελέα (Καρδίτσα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη κλπ) και με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών»  φορτώνει πολύμηνες φυλακίσεις σε δεκάδες αγρότες (86 αγρότες στο Ηράκλειο, 10 στην Ελασσόνα, 5 στην Κοζάνη κλπ).
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες ξωπετάγονται από την παραγωγή και οδηγούνται στον αφανισμό και στο ξεκλήρισμα. Κάτω από τις επιταγές της ΕΕ και της ΚΑΠ η κυβέρνηση συρρικνώνει-καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα και ξεπουλά το λαό και τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) συμπαραστέκεται στους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια σ’ αυτή τη πολιτική. Τους καλεί να δυναμώσουν την πάλη τους. Να οικοδομήσουν ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μαζί με τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί το εισόδημά τους, που φτωχοποιεί και ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους, που φέρνει απόγνωση και δυστυχία στα χωριά. Είναι αγώνας για την επιβίωση, είναι αγώνας δίκαιος.
Τους καλεί να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να τους ζωντανέψουν, να στήσουν νέους συλλόγους σε όσα χωριά δεν υπάρχουν. Να ενεργοποιήσουν τις ομοσπονδίες, να ανασυγκροτήσουν το αγροτικό κίνημα και τα διεκδικητικά όργανα πάλης του. Να πάρει η φτωχή και μεσαία αγροτιά την υπόθεση στα χέρια της, βάζοντας μπροστά άμεσα αιτήματα και διεκδικήσεις που συσπειρώνουν την πλειοψηφία, που δίνουν ανάσα στον αγροτόκοσμο, που βάζουν φρένο στην αντιαγροτική πολιτική.
Ø      Να μην περάσει η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης.
Ø      ΟΧΙ στη φορολόγηση της αγροτικής γης,
Ø      ΟΧΙ στα υποχρεωτικά βιβλία εσόδων-εξόδων
Ø      ΟΧΙ στην κατάργηση του αφορολόγητου.
ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Μέσα από τους αγώνες του σήμερα ενάντια στη αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική μπορούν και πρέπει να συγκροτηθούν οι λαϊκές δυνάμεις, να οργανωθούν, να αντιπαλέψουν αυτή τη πολιτική, να την ανατρέψουν. Να έχουμε νίκες! Κόντρα σε εκλογικές αυταπάτες, κόντρα σε συμβιβασμούς και ηττοπάθειες, κόντρα στον «αναχωρητισμό» και την κομματική περιχαράκωση.
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΠΑΛΗ για τα δικαιώματά μας, για τη ζωή μας.
Για Ψωμί-Δουλειά-Ειρήνη-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου