για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εκπαιδευτικών για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ν.Καρδίτσας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.
Η φετινή σχολική χρονιά άρχισε πιο δύσκολη από την προηγούμενη, με νέα προβλήματα να προστίθενται στα ήδη πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα του δημόσιου σχολείου. Μια σχολική χρονιά με περισσότερα προβλήματα για γονείς και μαθητές, για μας και τα παιδιά μας.
-          με λιγότερα χρήματα για τη δημόσια εκπαίδευση, με τα σχολεία να αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τα λειτουργικά τους έξοδα (θέρμανση, φωτοτυπίες, αναλώσιμα κλπ) αφού τα τελευταία χρόνια  η ετήσια χρηματοδότηση των σχολείων περικόπηκε πάνω από 60% 

-          με λιγότερους εκπαιδευτικούς, αφού με τις διαθεσιμότητες (35 στο Ν. Καρδίτσας), με τις απολύσεις αναπληρωτών, τις συνταξιοδοτήσεις, το πάγωμα των διορισμών κλπ φέτος υπηρετούν 16.000 λιγότεροι καθηγητές από πέρυσι (!) ενώ πάνω από 5.200 είναι τα λειτουργικά κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία (11 δάσκαλοι, 3 μουσικής, 20 ειδικής αγωγής στο Ν. Καρδίτσας)
-          χωρίς καλλιτεχνικές ειδικότητες, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς σχολικούς φύλακες και τροχονόμους
-          με λιγότερες ειδικότητες και λιγότερους μαθητές αφού πάνω από 20.000 μαθητές των ΕΠΑΛ (257 στο Ν. Καρδίτσας) έμειναν χωρίς καθηγητές και χωρίς ειδικότητα εξωθούμενοι στα ιδιωτικά ΙΕΚ και αποθαρρυνόμενοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους
-          με περισσότερα παιδιά ανά τμήμα και χειρότερη αναλογία μαθητών/εκπαιδευτικών αφού το υπουργείο, για να καλύψει τα κενά, προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων και αυξάνει τα τμήματα σε 27άρια και 30άρια με συνέπεια να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική διαδικασία και η μόρφωση των παιδιών μας
-          με υποβαθμισμένα και αποδυναμωμένα ολοήμερα (σε 1.165 δημοτικά ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ολοήμερο πρόγραμμα) που θα λειτουργούν ως παιδοφυλακτήρια, χωρίς δάσκαλο και μόνο με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων 
-          με νέες συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολείων (στο Ν. Καρδίτσας υποβαθμίστηκαν τα δημοτικά σχολεία Μαγούλας, Σταυρού, Καλλιφωνίου, Μακρυχωρίου κλπ), με συγχωνεύσεις τάξεων και τμημάτων
-          με περισσότερες εξετάσεις και περισσότερη βαθμοθηρία αφού, με το νέο νόμο,  το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κάτεργο με αλλεπάλληλες εξετάσεις τύπου πανελληνίων και στις τρεις τάξεις, χωρίς καμιά υποστηρικτική διαδικασία, με τα παιδιά μας σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο που συντηρεί-διογκώνει την παραπαιδεία και ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών.
Το υπουργείο και η κυβέρνηση, με διαδοχικά μέτρα, νόμους και μνημόνια κατεδαφίζουν όση απόμεινε από τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση ώστε να γίνει λιγότερο Δημόσια και λιγότερο – ελάχιστα έως καθόλου – Δωρεάν.
Συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά μας και στους δασκάλους των παιδιών μας, που είναι το μοναδικό στήριγμα του δημόσιου σχολείου.
Συμπαραστεκόμαστε στον απεργιακό τους αγώνα
-          για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία,
-          ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις,
-          για μόνιμη και σταθερή δουλειά,
-          για Παιδεία-Υγεία-Δημόσια αγαθά για όλο το λαό.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, όλους τους γονείς, κάθε κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα σε συντονισμό και κοινή δράση ενάντια στις πολιτικές που ξεθεμελιώνουν το δημόσιο σχολείο, που ορθώνουν νέα εμπόδια στο δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση-σπουδές-δουλειά.
Καλούμε όλους τους γονείς να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο, που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Καρδίτσας, τη Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη, 8 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία.
Καρδίτσα 13-9-2013
Για το Δ.Σ.
Θεοδωροπούλου Δέσποινα, Καπνιάς Στέφανος, Κατσίκης Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου