για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

δεν θα περάσει ο φασισμός

Παρέμβαση στην Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας οργανώθηκε χθες βράδυ από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας για να καταγγελθεί η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής και η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χέρι χρυσαυγίτη. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις και ήταν πολύ θετική η ανταπόκριση του κόσμου. Για σήμερα Σάββατο έχει προγραμματιστεί νέα παρέμβαση στη κεντρική πλατεία ενώ τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί και άλλες δράσεις όπως έκδοση αφίσας, προβολή κλπ
Η προκήρυξη που μοιράστηκε είναι η παρακάτω:  

Δεν θα περάσει ο φασισμός

Ήταν δικός μας άνθρωπος ο Παύλος.
Παιδί εργάτη, αντιφασίστας, προοδευτικός. Από την εργατογειτονιές της Νίκαιας, που οι αυλές μυρίζουν «βασιλικό κι ασβέστη».
Με τα τραγούδια του, με τους αγώνες του, με τη στάση ζωής του τάβαζε με το σύστημα και μ’ αυτούς που το στηρίζουν. Με το φασιστικό κατακάθι και τ’ αφεντικά του.
Και οι μάσκες έπεσαν. Οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής χτύπησαν. Νύχτα, στα μουλωχτά, μέσα στο σκοτάδι… Θρασύδειλα. Όπως δεκάδες φορές μέχρι τώρα, ενάντια σε μετανάστες, σε αριστερούς, σε αντιφασίστες… Όπως πριν λίγες μέρες στο Πέραμα, με τη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ… Όπως  και στην πόλη μας που πριν μερικούς μήνες έβγαλαν μαχαίρι...
Το ξέραμε, τους περιμέναμε. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι ξεδιπλώνουν απεργιακούς αγώνες ενάντια στην κυβέρνηση του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών, σε μια περίοδο που ο λαός βγαίνει μαζικά στο προσκήνιο και με τους αγώνες του αντιστέκεται στο ρήμαγμα τη ζωής του, η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει ρόλο. Βγαίνουν από τις τρύπες τους, οργανώνουν εκδηλώσεις, προκαλούν με τις παρελάσεις τους, εξαπολύουν τάγματα εφόδου, δολοφονούν. Στόχος τους είναι ο λαός, η νεολαία, οι εργαζόμενοι. Θέλουν να μας φοβίσουν, να μας τρομοκρατήσουν. Να μην παλεύουμε για τα δίκια μας, να μην τα βάζουμε με το σύστημα και την κυβέρνησή του, να μην αντιστεκόμαστε, να μην διεκδικούμε…  Αποδεικνύοντας το ρόλο του φασισμού σαν εφεδρείας του συστήματος. Ένα σύστημα που γεννά και τρέφει τον φασισμό, για να τρομοκρατεί και να καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, για να «μολύνει» και να αποπροσανατολίζει τις συνειδήσεις της νεολαίας και του κόσμου της δουλειάς.
Γι αυτό και είναι υποκριτές και ψεύτες οι Σαμαράς και Βενιζέλος. Γιατί η δική τους πολιτική άνοιξε τη πόρτα στο φασισμό. Η αντιλαϊκή - αντιδραστική πολιτική της φτώχειας, της υποτέλειας και της εκμετάλλευσης, της τρόικας και των μνημονίων, της εξαθλίωσης του λαού και της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής είναι αυτή που στρώνει το έδαφος και τροφοδοτεί το φασισμό. Τα πογκρόμ στους μετανάστες, οι νόμοι για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, οι επιστρατεύσεις, οι συλλήψεις και οι δίκες αγωνιστών, οι καταπατήσεις του Άσυλου, κ.α. είναι αυτά που νομιμοποιούν και ενισχύουν την παρουσία και τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις που έγιναν αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα, με τον παλμό και τη ζωντάνια τους, με την πρωτόγνωρη οργή και αγανάκτηση ενάντια στην πολιτική που δολοφονεί, απέδειξαν περίτρανα τα δημοκρατικά, αντιφασιστικά αισθήματα του λαού. Απέδειξαν τις αστείρευτες διαθέσεις πάλης και σύγκρουσης με τον κοινωνικό μεσαίωνα, τη φασιστικοποίηση και το φασιστικό-νεοναζιστικό απόστημα.
Η δολοφονία του Παύλου πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση, να γίνει προσκλητήριο αγώνα και αντίστασης.
Ο πόνος μας να γίνει υπόσχεση για παρατεταμένη πάλη, χαμόγελο ελπίδας για τις δυνατότητες των αγώνων μας να δυναμώσουν και να νικήσουν!
Η οργή μας να εκφραστεί στο δρόμο, στις σφιγμένες μας γροθιές, στην αναμέτρηση με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης!
Ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία να ορθώσουν αποφασιστικό μέτωπο απέναντι στο φασισμό και την πολιτική που τον γεννάει. Γιατί μόνο η ανάπτυξη της λαϊκής πάλης θα τσακίσει το φασιστικό ερπετό και θα το στείλει μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το χρωστάμε στον Παύλο!
  • ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ
  • Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ, ΝΙΚΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου