για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΤ: τρεις μήνες από το «μαύρο»

Σήμερα συμπληρώνονται τρεις μήνες από την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Αυτούς τους τρεις μήνες η πλειοψηφία των εργαζομένων, που βρέθηκαν απολυμένοι σε ένα απόγευμα μέσω μιας, κατά κοινή ομολογία, προσβλητικής ανακοίνωσης διά τηλεοράσεως, δεν έλειψαν στιγμή από τους χώρους δουλειάς τους, παράγοντας κανονικό πρόγραμμα και καλύπτοντας την ειδησεογραφική επικαιρότητα, όπως πάντα.
Σήμερα συμπληρώνονται τρεις μήνες που οι εργαζόμενοι κράτησαν την ΕΡΤ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσω των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και στο εξωτερικό, «ζωντανή» και κοντά στους πολίτες. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης αυτών των τριών δύσκολων μηνών, στον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής διοργανώνεται μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.
Στην Καρδίτσα η καρδιά της ΕΡΤ θα χτυπήσει την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία, για όλους εμάς που δε θα μπορέσουμε να βρισκόμαστε σε αυτή τη μοναδική συναυλία. Οθόνη, προτζέκτορας, μικροφωνικές θα στηθούν, ώστε να έχουμε όλοι την ευκαιρία της συμμετοχής. Παράλληλα θα υπάρχει ένας συλλογικός μπουφές με προϊόντα που ο καθένας μπορεί να προσφέρει, ενώ θα λειτουργήσει και ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι με σχολικά είδη.
Οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας στην ΕΡΤ, φίλοι και πολίτες που όλο αυτό το διάστημα στηρίζουν την προσπάθειά μας, θα βρεθούμε όλοι μαζί, ο ένας κοντά στον άλλον, ο ένας για τον άλλον.
Μέχρι στιγμής επαγγελματίες της Καρδίτσας στηρίζουν την εκδήλωση με όποιον τρόπο μπορούν. Τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία» και «Προμηθέας» και «Ζάχος» (μέχρι τώρα που γράφεται το δελτίο) θα προσφέρουν σχολικά είδη, η επιχείρηση «Γαϊτανίδης» θα προσφέρει τυριά για τον μπουφέ, ενώ ο Χρήστος Γιαννακόπουλος θα διαθέσει κρασί.
Σας περιμένουμε!
Κεντρική Πλατεία, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ.: Αναμετάδοση της μεγάλης συναυλίας στην ΕΡΤ, χαριστικό - ανταλλακτικό παζάρι σχολικών ειδών, συλλογικός μπουφές
Εργαζόμενοι ΕΡΤ Καρδίτσας

τρεις μήνες από το φασιστικό μαύρο στη δημοκρατία.
ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΕΝΑΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ: Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
11 Σεπτέμβρη  Είναι μια μέρα σημαδιακή, που μας κάνει να επιδιώκουμε συσπείρωση και εγρήγορση όλων των κοινωνικών δυνάμεων που πλήττονται από τις πολιτικές της δικομματικής κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑΣ που μας δυναστεύει.
11 Σεπτέμβρη του 2013-  συμπληρώνονται 3 μήνες από το φασιστικό  μαύρο στη  Δημοκρατία την ενημέρωση, τον  πολιτισμό. Η ΕΡΤ, ήταν  μόνο η αρχή, ακολούθησε επίθεση σε όλο  τον κοινωνικό  τομέα με επίκεντρο την παιδεία και την υγεία  και τώρα και στην αμυντική βιομηχανία της χώρας! Η κυβέρνηση,  υπόδουλη μνημονίων και εντολών της τρόικας, ενισχύει την ιδιότυπη χούντα που εφαρμόζει σε βάρος ατομικών και  συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθερίων, ξεπουλά εθνικό πλούτο, την ίδια την ανεξαρτησία της χώρας …
11 Σεπτέμβρη 1973  συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη δολοφονία του  Αλιέντε από τη χούντα του Πινοσέτ,  ενώ αρχίζει μια βαθιά φασιστική, γεμάτη τρόμο, νύχτα 25 χρόνων στη Χιλή!  Ξανά η γνωστή ιστορία, οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν  βάναυσα, καταστρώνουν και ενορχηστρώνουν τη δολοφονία των ηγετών, παραπλανώντας την παγκόσμια κοινότητα, για να σταματήσουν την προσπάθεια για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό όλης της αριστεράς μετά την εκλογική νίκη της λαϊκής ενότητας το 1970.
Σεπτέμβρης 2013 σειρήνες πολέμου στην περιοχή μας: οι ΗΠΑ  καταστρατηγώντας, για άλλη μια φορά, την αυτοδιάθεση των λαών,  παραπλανούν για δήθεν χημικά όπλα και  ετοιμάζουν πολεμική επίθεση στη Συρία, ενώ ο αγώνας  για δημοκρατία και ειρήνη είναι του Συριακού λαού και μόνο!
Οι λαοί έχουν τη δύναμη να τα αλλάξουν όλα!  Αρκεί να πολιτικοποιήσουν και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους. Κάθε κοινωνική αντίσταση και δράση, να την εντάσσουν   στη μεγάλη προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της πολιτικής!
ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ), στην αναμετάδοση της μεγάλης συναυλίας των εργαζομένων της ΕΡΤ που θα γίνει στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, στις 8 το βράδυ.
Σας καλούμε όλους, άνεργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους, απολυμένους από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επισφαλώς εργαζόμενους..
Σας καλούμε να  ενώσουμε της δυνάμεις μας, κάθε μέρα κάθε ώρα για την  ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να αποκατασταθεί το δικαίωμα για: ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να απαιτήσουμε: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ - ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -  ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ - ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΑΜΕΝΟ!
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

10/09/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου