για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

DANIEL - ένας χρόνος μετά: Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική που πνίγει, καίει και ρημάζει τη ζωή και το μέλλον του λαού!

Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο 
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 
10:30 πμ - κεντρική πλατεία Παλαμά
Ένα χρόνο μετά τον DANIEL και η κυβερνητική προπαγάνδα, οι κούφιες υποσχέσεις, τα δελτία τύπου και οι επισκέψεις-φιέστες του Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την απόγνωση, τα αδιέξοδα και την εξαθλίωση των κατοίκων, δεν μπορούν να κρύψουν την εγκατάλειψη και την φτωχοποίηση των χωριών και του τόπου μας.
Ένα χρόνο μετά:
-         Οι αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες δεν κάλυψαν το 100% της ζημιάς ούτε καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος για τους φτωχομεσαίους αγρότες
-         Πάνω από το 30% των αγροτών και κτηνοτρόφων ακόμα δεν έχουν πληρωθεί την αποζημίωση για τη ζημιά στην παραγωγή και στα κοπάδια
-         Οι μαγαζάτορες και μικροεπαγγελματίες πληρώθηκαν μόνο το 30% της αποζημίωσης ως προκαταβολή!
-         Για την αντικατάσταση των πνιγμένων ζώων και στάβλων (που η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα καλυφθούν στο 100%) έβαλαν τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που ελάχιστοι κτηνοτρόφοι εντάχθηκαν ενώ κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί (Μέτρο 5.2)!
-         Για την αποκατάσταση σπιτιών και εγκαταστάσεων μέχρι σήμερα δεν εγκρίθηκε ούτε μία (1) άδεια επισκευής ενώ ακόμα και τα μπάζα από τα σπίτια και κτίρια που έπεσαν (πάνω από 515 «κόκκινα» καταγράφηκαν μόνο στον Παλαμά) άρχισαν να απομακρύνονται μόλις στα τέλη Αυγούστου!
-         Για τις αποζημιώσεις στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε μόλις προχθές 13/9/2024!
-         Για επίδομα προσωρινής στέγασης των πλημμυροπαθών (επίδομα ενοικίου ή συγκατοίκησης) πληρώθηκε μόνο το 1ο και 2ο 3μηνο (!) ενώ υπάρχουν ακόμα πλημμυροπαθείς από τον ΙΑΝΟ που 4 χρόνια μετά (!) δεν έχουν ακόμα πληρωθεί το επίδομα ενοικίου του τελευταίου 3μήνου!
Ένα χρόνο μετά:
-         Ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί τα αναχώματα που “έσπασαν” με τον DANIEL. Στον ποταμό Σοφαδίτη-Φερσαλίτη (από τα Καλυβάκια ως το Βλοχό), στον Ενιπέα, στον Πάμισο κ.α. τα αναχώματα είναι ακόμα “σπασμένα” και τα όποια “μπαλώματα” έγιναν με ακατάλληλα υλικά που θα “σπάσουν” ξανά στην πρώτη δυνατή βροχή…
-         Ο Μητσοτάκης στήνει φιέστες και εξαγγέλλει έργα (που τα εξήγγειλε δυο και τρεις φορές μέχρι τώρα…) για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα για την υλοποίησή τους: Το φράγμα στο Μουζάκι (που το πρωτοεξήγγειλε  στις 20/9/2020), το φράγμα της Πύλης, ο ταμιευτήρας στη Σκοπιά Φαρσάλων (τα πρωτοεξήγγειλε πριν από 3 χρόνια), μέχρι σήμερα παραμένουν εξαγγελίες και δεν προχώρησαν ούτε καν τις μελέτες!
-         Η Καρδίτσα και η δυτική Θεσσαλία παραμένει ακόμα χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση (γραμμή Καλαμπάκα-Παλαιοφάρσαλος) και ο υπουργός Ταχιάος υπόσχεται αποκατάσταση της γραμμής σε… 1,5 χρόνο και βλέπουμε!
-         Κυβέρνηση και τοπικό κράτος (Μητσοτάκης και Κουρέτας) μιλάνε εδώ και μήνες για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και μέχρι τώρα είδαμε μόνο μπαλώματα και πρόχειρες αποκαταστάσεις ενώ η περιφέρεια Θεσσαλίας δημοπράτησε μόλις τις προάλλες (26/8/2024) τα πρώτα έργα ορεινής υδρονομίας!
-         Ένα χρόνο μετά και ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν οι επισκευές στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία που πλημμύρισαν (Ν/Γ Κοσκινά & ΔΣ Κοσκινά, 1ο Ν/Γ Παλαμά, 3ο Ν/Γ Παλαμά, Ν/Γ Μαραθέας & ΔΣ Μαραθέας, 1ο ΔΣ Παλαμά) με τους μαθητές να αρχίζουν τη νέα σχολική χρονιά φιλοξενούμενοι σε προσωρινές λύσεις και σε… κοντέινερ!
«Δεν υπάρχουν ατελείωτοι πόροι» είπε ο Μητσοτάκης στη Νίκαια. Όμως «ατελείωτοι πόροι» υπάρχουν μόνο όταν πρόκειται για το μεγάλο κεφάλαιο, για φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές και τραπεζίτες, για τα δεκάδες δισ. ευρώ για τα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ…  
Κυβέρνηση και τοπικό κράτος (περιφέρεια, δήμοι) από τη μια μιλάνε για «πρωτόγνωρα» και «ακραία» καιρικά φαινόμενα και από την άλλη θέλουν φθηνά αντιπλημμυρικά έργα με χαμηλές προδιαγραφές που αντέχουν μόνο σε ψιλοβρόχι.
Από τη μια μιλάνε προκλητικά για «κλιματική κρίση» (θέλοντας έτσι να συγκαλύψουν-απαλλάξουν το μεγάλο κεφάλαιο από τις ευθύνες του για τη λεηλασία της φύσης και την καταστροφή του περιβάλλοντος) και από την άλλη αδιαφορούν για έργα προστασίας του λαού, μοιράζοντας τα κρατικά κονδύλια και τα διάφορα ΕΣΠΑ σε έργα βιτρίνας και σε έργα για την εξυπηρέτηση του «επιχειρείν» και του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου κατάντησαν την Καρδίτσα τον 2ο φτωχότερο Νομό της χώρας και την Ελλάδα τη 2η φτωχότερη χώρα στην ΕΕ-27!
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν «ακραία καιρικά φαινόμενα» αλλά μια ακραία ταξική και ακραία αντιλαϊκή πολιτική που αδιαφορεί για το βιός και τη ζωή του λαού, που λεηλατεί και ρημάζει το παρόν και το μέλλον μας.
Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τα κόμματα του κεφαλαίου. Ο λαός μπορεί να ελπίζει μόνο στην
πάλη του. Ενάντια στη φτωχοποίηση και στο ξεκλήρισμα, για την ανατροπή της αντιλαϊκής-εγκληματικής πολιτικής. Για άμεσα μέτρα στήριξης, για αποκατάσταση των ζημιών, για αποζημιώσεις στο 100%. Για να ξελασπώσει η ζωή μας, για να ξελασπώσει το αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου