για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

παρέμβαση αλληλεγγύης στο λαό της Γαλλίας

Παρέμβαση αλληλεγγύης στις κινητοποιήσεις του λαού της Γαλλίας έγινε από το ΚΚΕ(μ-λ) το απόγευμα της Δευτέρας 27/3 στη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Με μοίρασμα προκήρυξης και χαρτοπανό το ΚΚΕ(μ-λ) προσπάθησε να αναδείξει τη σημασία του γαλλικού ξεσηκωμού και την αναγκαιότητα  ο λαός και η νεολαία της χώρας μας να σταθούν δίπλα στο εξεγερμένο προλεταριάτο, τους νέους και το λαό της Γαλλίας γιατί είναι οι ίδιες πολιτικές που ζει στο πετσί του και ο δικός μας λαός, γιατί είναι οι ίδιες πολιτικές του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού που χτυπάνε το προλεταριάτο και τους λαούς ολόκληρου του πλανήτη.

Ο κόσμος έπαιρνε με ενδιαφέρον τις προκηρύξεις και μάλιστα ήταν και αυτοί που υπερθεμάτιζαν λέγοντας ότι δεν είναι μόνο η Γαλλία αλλά και η Γερμανία που αυτές τις μέρες έχουμε τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών για αυξήσεις σε μισθούς.
Όπως αναφέρει και η προκήρυξη που μοιράστηκε «Οι φλόγες του απεργιακού αγώνα της εργατικής τάξης της Γαλλίας, του αγώνα του λαού και της νεολαίας της Γαλλίας, φωτίζουν το δρόμο για το μέλλον των εργατών και των λαών του πλανήτη! Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων στην Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γερμανία. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των αγώνων και των εξεγέρσεων εργατών και λαών από τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ ως την Ασία, που επίμονα ξεσπούν όλο το τελευταίο διάστημα. Είναι η πάλη και η ανάγκη της εποχής μας, για την οργάνωση και την συγκρότηση της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης εργατών και λαών με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και του πολέμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου