για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

συμπαράσταση στους αγρότες με τη γραμμή του αγώνα

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγρότες έγινε το πρωί της Κυριακής στο μπλόκο που στήθηκε δίπλα στην εθνική Ε65, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου. Παρά τα εκατοντάδες τρακτέρ (πάνω από 400) που έχουν παραταχθεί στο μπλόκο, ελάχιστοι ήταν οι αγρότες που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενώ περίσσευαν βουλευτάδες, δημαρχαίοι και λοιποί επίσημοι, κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι. Παρών και κυβερνητικοί βουλευτές που βρήκαν ευκαιρία από μικροφώνου να αυτοπροβληθούν ως «συμπαραστάτες» των αγροτών που τάχα «πασχίζουν» για τα προβλήματά τους, χωρίς βέβαια να ψελλίσουν
 ούτε μια λέξη για τις ευθύνες της κυβέρνησης και για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. Μια πολιτική που χρόνο με το χρόνο φτωχοποιεί τους αγρότες, κάνει ασύμφορες τις καλλιέργειες, ερημώνει τα χωριά, ξεκληρίζει τους φτωχομεσαίους, οδηγεί στην συγκέντρωση της γης και της παραγωγής από σύγχρονους νεο-τσιφλικάδες και νεο-τσελιγκάδες και βαθαίνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας.
Οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την «κατανόηση», τη «συμπαράσταση» και τα «κατόπιν ενεργειών μου» των κυβερνητικών βουλευτών. Δεν έχουν τίποτα να περιμένουν ούτε και από τις υποσχέσεις των διάφορων υποψήφιων «σωτήρων». Δεν μπορούν να ελπίζουν σε προεκλογικές παροχές-ελεημοσύνες της κυβέρνησης ούτε να προσαρμόσουν τις ανάγκες τους στις «δημοσιονομικές αντοχές» της χώρας ελπίζοντας σε κάποιες ενισχύσεις-ψίχουλα de minimis. Μια τέτοια γραμμή δεν πιέζει την κυβέρνηση, δεν δίνει λύση στα αγροτικά προβλήματα, αποσυγκροτεί και δεν βοηθά στη συσπείρωση και μαζικοποίηση του αγώνα.
Μπορεί νάναι δύσκολη η κατάσταση, με αποσυγκροτημένο το αγροτικό κίνημα, με ανύπαρκτους αγροτικούς συλλόγους, με ομοσπονδίες διαλυμένες και χωρίς συνδικαλιστική συγκρότηση, με τους συσχετισμούς να είναι αρνητικοί και σε βάρος των αγροτών αλλά η διέξοδος ήταν και είναι στους αγώνες.
Η δυσαρέσκεια, η οργή και η αγανάκτηση των αγροτών να μην εκτονωθεί στις κάλπες, να μην εξαργυρωθεί από τους διάφορους υποψήφιους «σωτήρες» αλλά να βρει αγωνιστική διέξοδο. Με συγκρότηση αγροτικού κινήματος. Με οργάνωση-συσπείρωση στους αγροτικούς συλλόγους. Με συνένωση και κοινό μέτωπο με τα άλλα κομμάτια του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Με οργάνωση και αγώνα. Με αντίσταση και διεκδίκηση.
Για αναπλήρωση εισοδήματος.
Για τιμές στα προϊόντα και για αγροτικό εισόδημα που να καλύπτει το κόστος της ζωής για τους φτωχομεσαίους αγρότες.
Για ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ.
Για νάχουν οι φτωχομεσαίοι αγρότες παρόν και μέλλον στα χωριά τους και στις καλλιέργειές τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου