για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

σύσκεψη για συντονισμό και κοινή δράση ενάντια σε πόλεμο και ιμπεριαλιστές

Άλλη μια προσπάθεια κοινής δράσης και αντιπολεμικού συντονισμού αριστερών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών είχαμε χτες με ανοιχτή σύσκεψη-συζήτηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Παρά τις απουσίες και την λειψή αντιπροσωπευτικότητα (αναντίστοιχο με τη κρισιμότητα και την επικινδυνότητα των εξελίξεων) έγινε μια πλούσια συζήτηση και αναδείχτηκαν πολλές πλευρές της Ρωσο-ΝΑΤΟϊκής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία. Ιδιαίτερα επικεντρώθηκε η συζήτηση στο τι κάνουμε στη χώρα μας, στην αναγκαιότητα ανάπτυξης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν και στη πόλη μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Για να  εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.
Για να καταδικάζουμε τον πόλεμο και τα αντιδραστικά ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Για να καταγγείλουμε την επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μετατρέποντας την σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα.
Ενάντια σε κάθε λογής εθνικιστικά και φασιστικά κηρύγματα που θέλουν να σπείρουν το μίσος ενάντια στο γειτονικό λαό της Τουρκίας, αλλά και ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων.
Για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, ενάντια στην ακρίβεια και τη παραπέρα φτωχοποίηση του λαού που φέρνει ο πόλεμος, ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στον πόλεμο προπαγάνδας και τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.
Αποφασίστηκε να γίνει μια πρώτη συγκέντρωση-παρέμβαση σήμερα Παρασκευή, στις 7 μμ, στη κεντρική πλατεία. Αποφασίστηκε επίσης να στηριχτεί η πανθεσσαλική αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση που καλείται από αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες για την Κυριακή 13 Μάρτη στη Λάρισα (ώρα 1 μμ στη πλατεία Ταχυδρομείου). Τέλος, νέα σύσκεψη-συζήτηση προγραμματίστηκε για την επόμενη εβδομάδα επιδιώκοντας τη διεύρυνση και την κλιμάκωση του αντιπολεμικού συντονισμού και της κοινής δράσης ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου