για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές που δικάζονταν για την κινηματική τους δράση έγινε σήμερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια Καρδίτσας. Πρόκειται για δύο υποθέσεις που δικάζονταν την ίδια μέρα. Η πρώτη με κατηγορούμενους 4 αγωνιστές που τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα και η δεύτερη με κατηγορούμενους 3 αγροτοσυνδικαλιστές για τα μπλόκα που στήθηκαν στον Δεκέμβρη του 2019 στον Ε65 (ΕΔΩ). Τελικά, η πρώτη δίκη αναβλήθηκε για τον Οκτώβρη του 2022 ενώ αθώοι κρίθηκαν οι 3 αγροτοσυνδικαλιστές που ήταν κατηγορούμενοι στη δεύτερη δίκη.
Για άλλη μια φορά είχαμε επίδειξη δύναμης από την αστυνομία που με κλούβες και ΜΑΤ έκανε έντονη την παρουσία της τόσο έξω όσο και περιμετρικά από τα δικαστήρια.
Πολλά ήταν τα ψηφίσματα συμπαράστασης που βγήκαν από διάφορους φορείς (Εργατικό Κέντρο, ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, εργατικά σωματεία κλπ) αλλά στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια οι “φορείς” έλαμψαν διά της απουσίας τους. Συμμετείχε κυρίως κόσμος του κινήματος και αρκετοί νεολαίοι. Με πανό συμμετείχε η Ανοικτή Συνέλευση Ενάντια στη Πράσινη Ανάπτυξη, η ΕΟΑΣΚ και η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία. Στο χώρο κρεμάστηκαν και πανό από συλλογικότητες του α/α χώρου που ήρθαν και από άλλες πόλεις (κατάληψη Ντουγρού, Ταξική Αντεπίθεση, Δυσήνιος Ίππος κ.α.), ενώ μετά την ανακοίνωση της αναβολής ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα για τα Άγραφα και τις ΑΠΕ.
Η ποινικοποίηση των αγώνων αποτελεί βασική πολιτική του συστήματος. Αφορά όλο το λαό και όχι μόνο κάποια “αγωνιστικά” κομμάτια του. Συμπληρώνει και στηρίζει την γενικότερη αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. Γι αυτό και στον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών-δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν βοηθούν ούτε οι διάφορες μονομέρειες ούτε οι αυτοαναφορικές λογικές. Η ανάπτυξη των αγώνων του λαού εκεί όπου ζει, σπουδάζει και δουλεύει, για ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες είναι η μόνη απάντηση στη πολιτική των διώξεων, της τρομοκρατίας και της καταστολής.
 






 
          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου