για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Δήμος και “επενδυτές”, με ΜΑΤ και χημικά θέλουν να περάσουν τα σχέδιά τους για ανεμογεννήτριες στα Άγραφα

καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)
Η οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που είχαμε σήμερα το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Καρδίτσας ενάντια σε διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.
Με δεκάδες ΜΑΤ και ασφαλίτες, με κλούβες, με κλομπ και με χημικά στήθηκε περιμετρικά του Δημαρχείου μια “υγειονομική ζώνη” που θύμιζε κατεχόμενη περιοχή, με απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση εισόδου πολιτών στο Δημαρχείο κ.α. ενώ χτυπήθηκαν και ψεκάστηκαν με χημικά εργαζόμενοι και νεολαίοι ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την μίσθωση δασικών εκτάσεων που θα εγκατασταθούν πυλώνες μεταφοράς ρεύματος από τις ανεμογεννήτριες.
Καταγγέλλουμε τον απερχόμενο δήμαρχο καθώς και όσους δημοτικούς συμβούλους συμμετείχαν στην επιτροπή διαγωνισμού, οι οποίοι –αν και απερχόμενοι- όχι μόνο αρνήθηκαν να αναβάλουν ή να ματαιώσουν τη διαδικασία αλλά επιδεικνύοντας δυσεξήγητη (;) επιμονή και αποφασιστικότητα κάλεσαν, ανέχτηκαν, δικαιολόγησαν και
έδωσαν πολιτική κάλυψη στην αστυνομοκρατία και την καταστολή προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους “επενδυτές”-χορηγούς τους (;) και να προχωρήσει ταχύτερα το ξεπούλημα της ενέργειας και της δημόσιας γης σε ιδιώτες.
Νάναι σίγουροι ότι αποφάσεις που για να περάσουν χρειάζονται την προστασία των ΜΑΤ, αποφάσεις που παίρνονται σε αίθουσες που μυρίζουν χημικά και δακρυγόνα και είναι γεμάτες ασφαλίτες, είναι αποφάσεις ενάντια στη λαϊκή πλειοψηφία, δεν έχουν την κοινωνική αποδοχή και γρήγορα θα βρουν τη κοινωνία απέναντί τους.
Καλούμε τη τοπική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Καρδίτσας, της πόλης και των χωριών, να πάρουν στα δικά τους χέρια τον αγώνα για να μην εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στα Άγραφα. Ο αγώνας ενάντια στο οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή μας περνά πρώτα και κύρια μέσα από τη συλλογική πάλη της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία και διεκδίκηση. Όχι στους διαδρόμους των υπουργείων και στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στο δρόμο, στη συγκέντρωση, στη διαδήλωση. Εκεί μετρά και συνειδητοποιεί ο λαός τη δύναμή του, εκεί αλλάζουν οι συσχετισμοί, εκεί μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια του κεφάλαιου και των κυβερνήσεών του ενάντια στις ζωές μας. Εκεί μπορούμε να έχουμε νίκες.
Καρδίτσα 5/8/2019



2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ" ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ... ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΑΜΕ ΑΛΛΩΣΤΕ! ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ" ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ???? ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκτός από τον Τσιάκο είναι και οι βουλευτάδες μας... ποια θέση έχουν Τσιάκος, Κωτσός, Σκόνδρα για τα αιολικά στα Άγραφα; Ξεκαθάρισαν δημόσια τη θέση τους; Συμφωνούν ή διαφωνούν; Ή μήπως κρύβονται πίσω από τις "γνωμοδοτήσεις υπηρεσιών" και τις "αποφάσεις του ΣτΕ"; Και μέχρι πότε η "αρχαιότερη εφημερίδα της Καρδίτσας" θα τα ρίχνει μονομερώς στον Αλεξάκο και δεν θα γράφει λέξη για Αγοραστό, Τσιάκο, Τσιάρα, Κωτσό, Σκόνδρα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή