για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

εκλογές στο Σύλλογο Α/βάθμιας Καρδίτσας: κοινοβουλευτικοποίηση διαδικασιών - υποχώρηση κινήματος


Οι εκλογές στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για αντιπροσώπους στην 88η Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) πραγματοποιήθηκαν στο τέλος μιας  άνυδρης κινηματικά χρονιάς και με έντονο το εκλογικό κλίμα στο κεντρικό πολιτικό.
Προηγήθηκε η καθιερωμένη πια άμαζη Γεν. Συνέλευση σε σημείο που υπήρξαν και σκέψεις μέχρι και αναβολής της. Φυσικά αυτή η κατάσταση κάθε άλλο παρά ενοχλεί τις συστημικές, αλλά δυστυχώς και τις ρεφορμιστικές δυνάμεις, οι οποίες μια χαρά βολεύονται από την κοινοβουλευτικοποίηση των διαδικασιών, πουλώντας εκδουλεύσεις απέναντι  σε ένα απογοητευμένο και πλήρως παραιτημένο κόσμο.  Μια άσχημη και διαλυτική κατάσταση η οποία όσο θα συνεχίζεται θα αποδομεί περαιτέρω το σωματείο και την υπόληψή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/3 των συναδέλφων επέλεξαν εκείνη την ημέρα να κάνουν μάθημα θέτοντας τον εαυτό τους εκτός συλλόγου!
Μπαίνει επιτακτικά το ζήτημα της ανατροπής αυτής της κατάστασης και της ανασυγκρότησης του συλλόγου μας, αλλά αυτό στη σημερινή συγκυρία φαίνεται ότι αφορά ελάχιστες δυνάμεις οι οποίες κινούνται πέρα από τις καθεστωτικές και ρεφορμιστικές παρατάξεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Με αυτούς τους συσχετισμούς (και όσο αυτοί δεν ανατρέπονται) δυστυχώς γίνεται ευνοϊκό το κλίμα για να περάσει η αντιδραστική και αντιεκπαιδευτική πολιτική του συστήματος και η επίθεση που είναι προ των πυλών.
 Έτσι και με τον αέρα της εκλογικής νίκης του φορέα της, η ΔΑΚΕ αύξησε τους ψήφους της, ενώ οι υπόλοιπες δυνάμεις κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα.
Τα αποτελέσματα:


2017 (ΔΟΕ)
2019 (ΔΟΕ)
ΨΗΦΙΣΑΝ:
643
666
ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ:
48 (23/25)
26
ΕΓΚΥΡΑ:
595
640
ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
KΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ  (πρ. Ενωτική  Δράση)
109
1
108
1
(ΑΔΗΚΕ) ΔΗΣΥ
126
1
116
1
ΔΑΚΕ
209
2
262
3
ΑΣΕ–ΠΑΜΕ
76
1
73
1
Ενωτική  Κίνηση (ΕΡΑ)
56
1
67
1
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
19
-
14
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου