για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου εκπαιδευτικών Α’βάθμιας για τις προσαγωγές μελών του ΚΚΕ(μ-λ), για αφισοκόλληση

Η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας  «Ν. Πλαστήρας» καταγγέλλει την πρόσφατη  προσαγωγή τριών μελών του ΚΚΕ(μ-λ) για αφισοκόλληση, μεταξύ των οποίων και ενός συνδικαλιστή του συλλόγου μας που διατέλεσε επί σειρά ετών και μέλος του Δ.Σ.
Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται στη γενικότερη γραμμή κυβέρνησης-Τόσκα αλλά και Μητσοτάκη και λοιπών για ενίσχυση του ρόλου της αστυνομίας και ένταση της αστυνόμευσης-αστυνομοκρατίας. Εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών, χτυπήματος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναίρεσης λαϊκών κατακτήσεων. Έρχεται να δεθεί με τον νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο και να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα παρόμοιων γεγονότων τρομοκράτησης-δίωξης αγωνιστών όπως χθες στη Λάρισα (αγροτοδικεία για τα μπλόκα), προχθές στην ΑΣΟΕΕ (καταπάτηση πανεπιστημιακού ασύλου), παραπροχθές στα Γιάννινα (συλλήψεις συνδικαλιστών), την περασμένη εβδομάδα στη Κοζάνη (δίωξη μελών του ΚΚΕ) κλπ
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας καταδικάζει αυτές τις πρακτικές, στέκεται αλληλέγγυος  και ενάντιος σε κάθε απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης  ιδεών και απόψεων, υπερασπίζεται τα δημοκρατικά του δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού μας. Ο αγώνας για υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι κοινός με τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, ενάντια στη πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Αφορά κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου