για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

πολύ πίσω από τις αναγκαιότητες η σημερινή απεργία

Ως «μη γενόμενη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή απεργία στην Καρδίτσα. Φαίνεται ότι η υπονομευτική δουλειά των εργατοπατέρων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έπιασε τόπο και σήμερα είχαμε από τα χαμηλότερα ποσοστά απεργών και τον λιγότερο κόσμο που διαδήλωσε. Ελάχιστα, σχεδόν μηδαμινά τα απεργιακά ποσοστά στο δημόσιο (2,9% στους δασκάλους, 7% στους καθηγητές κοκ), μετρημένοι στα δάχτυλα οι απεργοί στις τράπεζες (βασικά μόνο στην Εθνική), απογοητευτικά στους ΟΤΑ, ούτε για κουβέντα στον ιδιωτικό τομέα (με λίγες εξαιρέσεις όπως στο συνεταιριστικό οινοποιείο)…   Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ και τις Αγωνιστικές Κινήσεις εκπαιδευτικών κανένας άλλος φορέας, συνδικάτο, συλλογικότητα, παράταξη κλπ δεν έβγαλε έστω μια ανακοίνωση που να καλεί στην απεργία.  Εξοργιστική η υπονομευτική στάση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για την προπαγάνδα της απεργίας, όχι μόνο δεν οργάνωσε την συνηθισμένη απεργιακή συγκέντρωση αλλά έβγαλε ανακοίνωση που καλούσε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στη… Θεσσαλονίκη!  Όσο για συγκεντρώσεις, ουσιαστικά έγινε μόνο μια, αυτή του ΠΑΜΕ (με τη λίγο-πολύ… στάνταρ μαζικότητα) που συνέχισε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους και κατέληξε στο πρώην σούπερ μάρκετ του Καρυπίδη που έκλεισε και οι εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο με πολλά απλήρωτα μηνιάτικα. Παρότι δεν υπήρχε κάλεσμα για άλλη συγκέντρωση, ελάχιστοι απεργοί και μαζί ένας κόσμος του κινήματος συγκεντρώθηκαν στη πλατεία διακριτά από το ΠΑΜΕ, χωρίς όμως να ακολουθήσει πορεία. Από τη Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. μοιράστηκε προκήρυξη-καταγγελία για τον υπονομευτικό ρόλο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας. Η σημερινή άσχημη εικόνα ανέδειξε για πολλοστή φορά το βασικό επίδικο της περιόδου: συγκρότηση δυνάμεων αντίστασης και αναμέτρησης για να ανοίξουν δρόμοι ελπίδας και προοπτικής για τους εργαζόμενους και το κίνημα. 
Ακολουθεί η προκήρυξη της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ.:  
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η κυβέρνηση Συριζα - ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του συστήματος είναι έτοιμη να υπογράψει για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου την παραπέρα ισοπέδωση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Η λεγόμενη διαπραγμάτευση με τους «δανειστές -εταίρους» αναδεικνύει ξεκάθαρα, ότι η αντεργατική καταιγίδα δεν έχει τέλος για το λαό.
Το μέλλον για τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών, σύμφωνα με τις επιταγές ,τόσο των ευρωπαίων, όσο και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών προδιαγράφεται σε συνθήκες εξαθλίωσης και άγριας εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Ανάκαμψη και φως στο ατέλειωτο τούνελ για τα λαϊκά στρώματα στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται. Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο τα θέλει όλα δικά του.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι πλήρως αποσυγκροτημένο οργανωτικά – πολιτικά και ιδεολογικά και οι εργαζόμενοι είναι έρμαιοι στις ορέξεις των αρπαχτικών του κεφαλαίου. Οι ξεπουλημένoι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Έχουν πλήρως υποταχτεί στο κεφάλαιο και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του . Είναι εχθροί της εργατικής τάξης και το μόνο που διαπραγματεύονται είναι το δικό τους μέλλον.
Η απεργία που προκήρυξαν για τις 8 Δεκέμβρη είναι μια απεργία που δεν θέλουν νάχει καμιά συνέχεια και καμιά προοπτική. 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ-Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας που αποφάσισαν να μην γίνουν σήμερα απεργιακές συγκεντρώσεις αλλά να γίνουν μόνο σε τρεις πόλεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο). Είναι μια απόφαση που υπονομεύει ανοιχτά την απεργία, είναι ανοιχτό ξεπούλημα. Θέλουν όσο το δυνατόν να ξεμπερδεύουν από τους αγώνες των εργαζομένων που είναι ο μόνος δρόμος η εργατική τάξη να μπορέσει να βάλει φρένο στην επίθεση του κεφαλαίου.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι & νέες
Τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας. Έρχονται χειρότερες μέρες.
Είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Συλλογικά, από τα κάτω, ξεπερνώντας και παραμερίζοντας τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στο δρόμο, μαζικά και αποφασιστικά, κόντρα στο φόβο, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση και τον εφησυχασμό. 
Να διεκδικήσουμε τη ζωή μας.
Να διεκδικήσουμε το μέλλον μας.

Καρδίτσα, 8-12-2016

(*) Μια – έστω εκ των υστέρων – διόρθωση: όπως μας ενημέρωσαν οι σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ημέρα της απεργίας μετά τη λήξη της συγκέντρωσης μοίρασαν προκήρυξη στη πλατεία, όπως και η  συλ/τα buena ventura, ενώ έστειλαν και κείμενο-κάλεσμα για την απεργία στα τοπικά ΜΜΕ που όμως δεν το δημοσίευσαν. Απλά, δεν το γνωρίζαμε και δεν το αναφέραμε στο «ρεπορτάζ».

1 σχόλιο:

  1. Μια – έστω εκ των υστέρων – διόρθωση: όπως μας ενημέρωσαν οι σ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ημέρα της απεργίας μετά τη λήξη της συγκέντρωσης μοίρασαν προκήρυξη στη πλατεία, όπως και η συλ/τα buena ventura, ενώ έστειλαν και κείμενο-κάλεσμα για την απεργία στα τοπικά ΜΜΕ που όμως δεν το δημοσίευσαν. Απλά, δεν το γνωρίζαμε και δεν το αναφέραμε στο «ρεπορτάζ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή