για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση

Λίγος ο κόσμος που συμμετείχε στη χθεσινή συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων  που έγινε το απόγευμα στη κεντρική πλατεία της πόλης. Παρόλα αυτά άξιζε το κόπο και ήταν μια θετική πρωτοβουλία. Άλλωστε ήταν και η μοναδική κινητοποίηση που έγινε χθες στην Καρδίτσα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. 
Με προκήρυξη, μικροφωνική και πανό καταγγέλθηκε η νέα αντιλαϊκή επίθεση που εξαπέλυσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου καθώς και η ξεπουληματική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών.
 Από την άλλη, η μικρή συμμετοχή (3 με 4 δεκάδες) αναδείχνει και τα προβλήματα της περιόδου. Τους συσχετισμούς, που είναι (και καθημερινά γίνονται περισσότερο) αρνητικοί σε βάρος του λαού και των εργαζόμενων, την υποχώρηση των αγώνων, την «στόμωση»- ύφεση του κινήματος κλπ. Και φυσικά αναδεικνύει και τις ευθύνες της κυρίαρχης αριστεράς «μας» για αυτή τη κατάσταση. Μια αριστερά που έχει άλλες ιεραρχήσεις και όχι την ανάπτυξη του κινήματος. Μια «εκλογολάγνα» αριστερά που για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι οι επερχόμενες εκλογές. Έτσι χθες στη Καρδίτσα το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ήταν άφαντο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε «δια αντιπροσώπων»… Ας μην βιαστούν λοιπόν ορισμένοι να ρίξουν (ξανά…) ευθύνες στο κόσμο «που δεν κινητοποιείται»… Ας αναζητήσουν αλλού τις ευθύνες. Άλλωστε το είπε και ο Τσίπρας: «στις 25 Μάη θα ανατρέψουμε τα τετελεσμένα!»  Υπομονή λοιπόν μέχρι την κάλπη. Μια γραμμή διαλυτική, που υπονομεύει τους αγώνες, που δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητά τους, που αποσυγκροτεί το κίνημα, που οδηγεί στην ήττα. Και, κακά τα ψέματα: με τα απανωτά μνημόνια και πολυνομοσχέδια, μαζί και το χθεσινό , είναι πολλές οι ήττες που δέχτηκε ο λαός μας τα τελευταία χρόνια.  Γι αυτό και είναι πολλά αυτά που χρειάζεται να αλλάξουν. Και πρώτα-πρώτα χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην αριστερά. Να παραμεριστεί η αριστερά της ήττας για να έχουν οι αγώνες νίκες.

ΣΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου