για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ενάντια στην πολιτική της φτωχοποίησης και των λουκέτων

Δεν είναι βέβαια μόνο τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής αλλά συνολικά οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροεπαγγελματίες που χτυπιούνται από την κυβερνητική πολιτική και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στα λουκέτα. Είναι όμως τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης μας που χωρίς να περιμένουν πότε θα ιδρώσει το αυτί του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, από μόνοι τους, με μπροστάρη το σύλλογό τους, μετά από μαζική συνέλευση και αφού μαζεύτηκαν δεκάδες υπογραφές, προχωρούν σήμερα σε κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική που τους φτωχοποιεί και τους αφανίζει. Και μόνο γι αυτό, η σημερινή κινητοποίησή τους αξίζει την προσοχή μας. Μαζικά, συλλογικά, από τα κάτω, μπορούν και
πρέπει να ξεπηδήσουν ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΑΝΤΟΥ για να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Κόντρα στην παραλυτική εκλογολογία της περιόδου και στις ανέξοδες υποσχέσεις των περιφερόμενων «από χωρίου εις χωρίον και από φορέα εις φορέα» υποψήφιων δημάρχων.

Διαμαρτυρία της Ένωσης καταστηματαρχών εστίασης & αναψυχής νομού Καρδίτσας
Η οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα των μέτρων του μνημονίου, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Συνεχείς φόροι, χαράτσια, ανεργία, μειώσεις μισθών, συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις μας.
Το επιχειρείν πάντα ήταν δύσκολο, γίνεται δυσκολότερο, τείνει να γίνει απαγορευτικό.
Τα προβλήματα πολλά
Το νέο φορολογικό, η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 26% και η συνεχής φοροεπιδρομή.
Ασφαλιστικό, αδυναμία να πληρωθούν οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες μάλιστα δεν έχουν καμία ανταποδοτικότητα, έχουν ως συνέπεια οι ανασφάλιστοι να φτάνουν στο 1,000,000

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δήμους, Εφορία ,Ασφαλιστικά Ταμεία. Με την τοκογλυφική λογική των προσαυξήσεων τα ποσά φτάνουν στα ύψη καθιστώντας αδύνατη κάθε προσπάθεια αποπληρωμής τους. Οι δε ρυθμίσεις μόνο βιώσιμες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν
Το δημοτικό τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων
Οι οργανισμοί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων με τις παράλογες και απαράδεκτες απαιτήσεις τους
Ο νέος νόμος εμπορικών μισθώσεων που προβλέπει τριετή μισθωτήρια. Ποιός θα προχωρήσει σε μια νέα επένδυση με τέτοιο χρονικό ορίζοντα ?
Το ενεργειακό κόστος έχει φτάσει στα ύψη καθιστώντας τη ΔΕΗ εκ του ασφαλούς συνέταιρο στα καταστήματα μας
Αντικαπνιστικός νόμος, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η εκ νέου εφαρμογή του μόνο προβλήματα δημιούργησε στα καταστήματά μας, η πτώση τζίρου σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το 50%. Ο νόμος  σε κάποιες περιπτώσεις, καζίνο και κέντρα διασκέδασης άνω των 300τμ, επιτρέπει το κάπνισμα, εκεί προφανώς δεν είναι επιβλαβές. Θέλουμε και εμείς να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής ,καπνιζόντων  ή μη, με ισχυρά κίνητρα στη δεύτερη περίπτωση.
Καλούμε όλους τους συναδέρφους καταστηματάρχες της εστίασης να προχωρήσουν σε κλείσιμο των καταστημάτων τους  την Τρίτη 4 Μαρτίου, ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ήρθε πλέον η ώρα να δείξουμε την δυναμική του κλάδου μας
Όλοι στην κεντρική πλατεία την Τρίτη 4 Μαρτίου στις 11.00πμ για την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος

Παππάς Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου