για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

Με την εκλογή των αντιπροσώπων ολοκληρώθηκαν και στην Καρδίτσα οι εσωτερικές διαδικασίες-συζητήσεις για τη 10η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα.

Η εργαζόμενη ανθρωπότητα έχει μπει σε μια φάση, πρωτόγνωρα αντιδραστική και επικίνδυνη! Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να ξεπεράσει την βαθιά κρίση του και ψάχνει διέξοδο στην απογείωση της εκμετάλλευσης εργατών, λαών και χωρών, στους πολέμους και στον… Πόλεμο. Οι «μεγάλες δυνάμεις» τις εποχής μας, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, και από πίσω τους οι Ευρωπαίοι, οι Ιάπωνες και άλλοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας ιμπεριαλιστές, βρίσκονται σε έναν άγριο ανταγωνισμό με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία. Ο άδικος πόλεμος στην Ουκρανία, η στρατιωτικοποίηση των οικονομιών, η άνοδος του εθνικισμού,  είναι χαρακτηριστική έκφραση της εισόδου της ανθρωπότητας στην φάση προετοιμασίας του Γ’ Παγκόσμιου Πολέμου. Η φασιστικοποίηση, η άγρια τρομοκράτηση και καταστολή των λαών, η γενοκτονία στην Παλαιστίνη από το σιωνιστικό βραχίονα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, είναι αναπόσπαστο τμήμα αυτής της φρικιαστικής απάντησης που προσπαθεί να δώσει το γερασμένο σώμα του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού κόσμου. Ταυτόχρονα, το σύστημα προσπαθεί να αποτρέψει την αφύπνιση των μαζών, το άνοιγμα ενός νέου μεγάλου κύκλου αγώνων, εξεγέρσεων και επαναστάσεων!
Στη χώρα μας, το αστικό πολιτικό προσωπικό διαγκωνίζεται για το ποιο κόμμα υπηρετεί καλύτερα το καθεστώς της εξάρτησης από ΗΠΑ-ΕΕ και της εκμετάλλευσης από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Η άρχουσα τάξη μετατρέπει σταθερά την οικονομία της χώρας σε παράρτημα - συμπλήρωμα των ευρωπαϊκών και αμερικανικών μονοπωλίων, σε μια «ειδική οικονομική ζώνη», σε εργασιακό κάτεργο για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Ταυτόχρονα, μετατρέπει το έδαφος της χώρας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Επιχειρεί να στοιχίσει τη χώρα και τον λαό πίσω από τα φιλοπόλεμα σχέδια των δυτικών ιμπεριαλιστών, κυρίως των ΗΠΑ. Ζητάει ρόλους και στήριξη, με το βλέμμα στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, σπέρνει το δηλητήριο του εθνικισμού, γονατίζει τον λαό με την πολιτική των εξοπλισμών.
Εξαιτίας όλων αυτών, που δημιουργούν μια χώρα έρμαιο των ιμπεριαλιστικών αφεντικών και της καπιταλιστικής αγριότητας, το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε μια διαρκή αστάθεια και αναστάτωση. Παρά τους αντιδραστικούς εκβιασμούς και τους τσαρλατανισμούς των αστικών δυνάμεων,    η ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου κατέγραψε μέρος αυτής της πραγματικότητας. Η κατασκευασμένη εικόνα της «πανίσχυρης» κυβέρνησης της ΝΔ έσπασε, μόλις ένα χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές. Ταυτόχρονα, έγινε ακόμα πιο φανερή η αδυναμία δημιουργίας δεύτερου αστικού πυλώνα, για την απορρόφηση της λαϊκής δυσαρέσκειας και τη χειραγώγηση νέων και εργαζομένων. Η αποχή που άγγιξε το 60% αποτελεί καταγγελία της ΕΕ και της συνολικής κατάστασης. Η αναστύλωση των μικρομεσαίων στρωμάτων εξαγγέλλεται και διαρκώς διαψεύδεται. Τα ψίχουλα και τα επιδόματα επαιτείας δεν αρκούν για να «μαζέψουν» την οργή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για τη χαμοζωή που βιώνουν.
Το σύστημα θα επιμείνει με τα δικά του όπλα: την πλύση εγκεφάλου από τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, τη γιγάντωση των μηχανισμών καταστολής, το βγάλσιμο στην παρανομία των σωματείων, της απεργίας, των ταξικών αγώνων και του αγωνιστικού-ταξικού συνδικαλισμού.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πάμε όπως πριν! 
Η ζωή απέδειξε με οδυνηρό για τον λαό τρόπο, ότι τα μνημόνια δεν σκίζονται με νόμους, ότι το καθεστώς της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης δεν νικιέται με κόλπα, Μεσσίες και εκλογές. Δεν αξίζει στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες η Αριστερά της ήττας και της υποταγής, το «ξόδεμά» τους σε σχέδια πλασαρίσματος στο αστικό πολιτικό σύστημα. Η ταξική πάλη, οι λαϊκοί αγώνες, οι ξεσηκωμοί των νέων, για να φέρουν σημαντικές νίκες και να ανοίξουν προοπτική έχουν ανάγκη από το δυνάμωμα της επαναστατικής κατεύθυνσης και οργάνωσης! Αυτό με τη σειρά του απαιτεί να ξαναγίνουν οδηγός δράσης οι κομμουνιστικές ιδέες, ενάντια σε ένα σύστημα που τρέφεται με την ανθρώπινη σάρκα στη δουλειά και στα χαρακώματα!
Σ’ αυτήν τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ έχουμε ανάγκη να δημιουργήσουμε ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, και με κατεύθυνση την ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ με το σύστημα! Σ’ αυτήν τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ μπορούν οι πόθοι του λαού μας να γίνουν πραγματικότητα.
Το ΚΚΕ(μ-λ) με την 10η Συνδιάσκεψή του θέλει να αναλάβει την ευθύνη να ανοίξει αυτή η νικηφόρα προοπτική. Σ’ αυτήν την πορεία, καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να συμβάλλει με την καρδιά και το μυαλό του, με το λόγο του και την πράξη του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου