για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

προσαγωγές και πρόστιμα με πρόσχημα την πανδημία

Στοχευμένα και επιλεκτικά μπλόκα, ελέγχους, προσαγωγές και πρόστιμα είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης στη Καρδίτσα. Στοχευμένα και επιλεκτικά γιατί δεν έγιναν σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης αλλά έξω από την πόλη, σε δρόμους και διασταυρώσεις γύρω από το ΤΕΙ Καρδίτσας, σε μέρα και ώρα που είχε καλεστεί συνέλευση σε πολιτικό στέκι του αναρχικού χώρου που λειτουργεί στο προαύλιο του ΤΕΙ. Έτσι, με πρόσχημα την πανδημία, οργανώθηκε μια ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση-μπλόκο περιμετρικά του ΤΕΙ  με περιπολικά, ασφαλίτες, ελέγχους, προσαγωγές  και πρόστιμα σε νεολαίους που κινούνταν στην περιοχή. Έγιναν 8 προσαγωγές και επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα αφού προηγήθηκε πολύωρη και αναίτια κράτηση στο τμήμα και στέρηση του δικαιώματος της επικοινωνίας.

Κυβέρνηση και αστυνομία ενώ από τη μια αδιαφορούν για τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού που έχουμε με το συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες, σχολεία, χώρους δουλειάς, στο εμπορικό κέντρο της πόλης κ.α. από την άλλη στήνουν ολόκληρη επιχείρηση έξω από την πόλη, κυριολεκτικά στα χωράφια όπου και βρίσκεται ο χώρος του ΤΕΙ. Και αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και επίδειξης δύναμης και «τσαμπουκά» σε βάρος νεολαίων που είχαμε τον τελευταίο καιρό, τόσο στη Καρδίτσα όσο και πανελλαδικά.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία σαν ευκαιρία για αναδιοργάνωση-αναβάθμιση των μηχανισμών ελέγχου και καταστολής. Στήνουν ένα αστυνομικό κράτος, με δυνάμεις καταστολής παντού. Στις γειτονιές και στις πλατείες, στα σχολεία και στις σχολές, στους μαζικούς εργασιακούς χώρους. Στήνουν δίκτυα παρακολούθησης αξιοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κλιμακώνουν τη κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Οχυρώνονται νομικά με χουντικής έμπνευσης μέτρα, ποινικοποιώντας τους λαϊκούς αγώνες, διώκοντας αγωνιστές, βγάζοντας στην παρανομία τον πολιτικό λόγο και την πολιτική δράση. Εντείνουν τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Με το λαό σε καραντίνα η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα νομοθετικό κρεσέντο αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που ισοπεδώνουν ό,τι έμεινε όρθιο από τη δεκαετή μνημονιακή λαίλαπα. Απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τροπολογίες και νόμοι διαμορφώνουν από σήμερα την «επόμενη ημέρα». Μια νέα «κανονικότητα» προς όφελος του κεφαλαίου, πρωτόγνωρης λεηλασίας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης, με περισσότερες αλυσίδες για την εργατική τάξη και το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και με μεγαλύτερες φυλακές για τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας.

Ματαιοπονούν! Η λαϊκή πάλη δεν υποτάσσεται. Αργά ή γρήγορα, λαός και νεολαία θα βρουν το δρόμο τους για να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους στερούν, όλα αυτά που τους ανήκουν. Όσες προσαγωγές και αν κάνουν, όσα πρόστιμα και αν επιβάλλουν.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου