για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

μας έπνιξαν στα… αντιπλημμυρικά τους έργα

Για να μη ξεχνιόμαστε…

Τοπικά ΜΜΕ της 12 Δεκεμβρίου 2016 : Αντιπλημμυρική θωράκιση της πεδινής ζώνης της Καρδίτσας: Τον καθαρισμό τάφρων και στραγγιστικών δικτύων αλλά και την εκβάθυνση της κοίτης σε ποταμούς και παραποτάμους του νομού Καρδίτσας, ξεκίνησε ήδη η Περιφερειακή Ενότητα. Να σημειωθεί πως οι εργασίες θα ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα από τον ποταμό Καράμπαλη. 

Για το έργο ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Β.Τσιάκος δήλωνε: «Πρόκειται για μια σημαντική εργολαβία που απαντά σε ένα μέρος του προβλήματος που λέγεται αντιπλημμυρική θωράκιση της πεδινής ζώνης της Καρδίτσας. Όπως είναι γνωστό η Περιφερειακή Αρχή υλοποιεί δύο πολύ μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Μέγα πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά τα έργα σε συνδυασμό με μικρότερες παρεμβάσεις που κάνουμε, όπως αυτή που ανακοινώνουμε σήμερα, σε μεγάλο βαθμό θωρακίζουν την πεδινή ζώνη της Καρδίτσας από τον κίνδυνο πλημμυρών ενώ συγχρόνως το στραγγιστικό δίκτυο γίνεται πιο αποδοτικό για τους αγρότες.».

Τοπικά ΜΜΕ της 13 Δεκεμβρίου 2018: Αντιπλημμυρικά έργα στο Μουζάκι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Στη φάση υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα αντιπλημμυρικό έργο της κοίτης του Παμίσου Ποταμού στο Μουζάκι.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες της Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει άμεσα στον καθαρισμό ρεμάτων και παρόχθιων περιοχών «θωρακίζοντας» τις περιουσίες των ανθρώπων και την παραγωγή από πλημμυρικά φαινόμενα. Τα έργα είναι τα μόνα που αποτυπώνουν

την αλήθεια και είναι χρήσιμα για την κοινωνία. Με πυξίδα τον άνθρωπο υλοποιούμε και χρηματοδοτούμε έργα ουσίας για τον άνθρωπο, την παραγωγή και την ύπαιθρο»

Τοπικά ΜΜΕ της 20 Δεκεμβρίου 2019: Αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Καρδίτσας από την Περιφέρεια: Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών και καλλιεργειών της Π.Ε. Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός: «Με τα έργα αυτά επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τις περιοχές αυτές. Παράλληλα, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος».

Πράγματι δεν επαναλήφθηκαν....

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ! ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Είναι ανάγκη ζωής οι Καρδιτσιώτες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους παραμερίζοντας υποκριτές και φαρισαίους. Να γίνει η οργή, η αγανάκτηση ο πόνος, δύναμη συλλογικού αγώνα και πάλης ενάντια στους πραγματικούς ενόχους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. Φωνή διεκδίκησης για αυτά που μας χρωστούν, για αυτά που δικαιούμαστε:

-          Άμεση και πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και των πληγέντων.

-          Άμεσες και πλήρεις αποζημιώσεις, χωρίς έντοκα ή άτοκα δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου