για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ο ιός μας απειλεί… ο καπιταλισμός μας θυσιάζει…


Αφισοκόλληση, η πρώτη εν μέσω… κορονοϊού και περιορισμών στη κυκλοφορία έγινε από το ΚΚΕ(μ-λ) στη Καρδίτσα. “Να μην πληρώσουν εργαζόμενοι και άνεργοι τα σπασμένα της κρίσης” καλεί το ΚΚΕ(μ-λ) και βάζει στόχους που πρέπει να παλέψει και να διεκδικήσει ο λαός για να υπερασπιστεί τη ζωή του, την υγεία του, τα δικαιώματά του:
- πρόληψη και θεραπεία σε όλες τις βαθμίδες υγείας
- δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι
- άμεση δημιουργία νέων κλινών και ΜΕΘ
- κάτω τα χέρια από την εργασία μας, τους μισθούς και τα δικαιώματά μας
Στη σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση, ο λαός δεν πρέπει ν’ αποδεχτεί να μείνει απομονωμένος, σιωπηλός και ανήμπορος. Μ’ ένα διαλυμένο σύστημα περίθαλψης, μ’ ένα σύστημα περίθαλψης που εν έτη 2020 πάσχει από… μάσκες και αντισηπτικά (!),  ο λαός βεβαίως και χρειάζεται ν’ αυτοπροστατευτεί. Παράλληλα, οφείλει ν’ αναζητήσει δρόμους και τρόπους για να εκφράσει το θυμό του, την αγανάκτησή του, τις διεκδικήσεις του. Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στον τομέα της κρατικής περίθαλψης. Για να ξανανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν, να
λειτουργήσουν και να δημιουργηθούν νέες κλίνες και κλίνες ΜΕΘ. Για μέτρα και δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας και τεστ σε όλους. Για την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών του δικαιωμάτων κι ελευθεριών. Για την ίδια του τη ζωή!
#επιμένουμεδιεκδικούμε




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου