για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

μαζική διαδήλωση ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Μαζική πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση αναμογεννητριών στα Άγραφα έγινε το πρωί του Σαββάτου στη Καρδίτσα μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην “Πράσινη Ανάπτυξη” και στα Αιολικά στα Άγραφα. Εκατοντάδες διαδηλωτές και συλλογικότητες από πολλές περιοχές της Ελλάδας πραγματοποίησαν μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που αποτέλεσε πολιτικό γεγονός για την πόλη της Καρδίτσας. Μετά από συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο Παυσίλυπο όπου είχε προγραμματιστεί συνέλευση-συνάντηση των συλλογικοτήτων. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη συγκέντρωση και διαδήλωση που γίνεται στην Καρδίτσα για το ζήτημα των ανεμογεννητριών αφού μέχρι τώρα είχαμε μόνο ψηφίσματα, ανακοινώσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις, προσφυγές σε δικαστήρια, εξώδικα και υπομνήματα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες κ.α. αλλά καμιά μαζική λαϊκή κινητοποίηση.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση και αισθήματα οργής και αγανάκτησης προκάλεσε τόσο στους συγκεντρωμένους όσο και στους πολίτες της Καρδίτσας η προκλητική παρουσία της αστυνομίας που με πανθεσσαλική κινητοποίηση, με δεκάδες ΜΑΤ, ασφαλίτες, κλούβες, μοτοσικλετιστές κλπ είχαν “ζώσει” από νωρίς το πρωί το κέντρο της Καρδίτσας που θύμιζε πόλη υπό κατοχή, ενώ όλο το προηγούμενο βράδυ στις εισόδους της πόλης είχαμε δεκάδες ελέγχους σε αυτοκίνητα που κατευθύνονταν στην Καρδίτσα καθώς και δεκάδες ελέγχους και προσαγωγές πολιτών. Εκκωφαντική ήταν η σιωπή του λαλίστατου – όσο ήταν δήμαρχος ο Αλεξάκος -  Τσιάκου και των διάφορων “αυτοδιοικητικών” για την προκλητική παρουσία της αστυνομίας, ενώ έλαμψαν διά της απουσίας τους τόσο οι διάφοροι “θεσμικοί” (Δίκτυο Φορέων, σύλλογοι κλπ) όσο και οι «ταξικοί»  του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ.
Στη συγκέντρωση και πορεία συμμετείχε με μπλοκ η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. και διακινήθηκε η  προκήρυξή της. Άλλα πανό και μπλοκ ήταν της Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια στην “Πράσινη Ανάπτυξη” και στα Αιολικά, τη Μαθητικής Συνέλευσης Καρδίτσας, της Συνέλευσης Αναρχικών Καρδίτσας, της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή, του Ε.Κ.Κ.Σχολείο Θεσσαλονίκης, της τοπικής αυτοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας “Βαγγελίτσα Κουσιάντζα” κ.ά. Η μικρή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ήταν το μεγάλο μείον της σημερινής κινητοποίησης αλλά και το μέγα ζητούμενο που πρέπει να απαντηθεί το επόμενο διάστημα μέσα από την κοινή δράση και μακριά από αποκλεισμούς και “αυτοαναφορικές” λογικές. Η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. μ’ αυτή τη γραμμή συμμετείχε και στήριξε όλες τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, μ’ αυτή τη γραμμή θα συνεχίσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής αντίστασης ενάντια στις ανεμογεννήτριες και σ’ ότι αυτές “φέρνουν”: λεηλασία της φύσης από το κεφάλαιο, ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου