για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα – Κάτω τα χέρια από την απεργία


ΝΑΙ, o “συνδικαλισμός” που γνωρίζουμε, ο “συνδικαλισμός” που κυριαρχεί, έχει ηττηθεί.
ΝΑΙ, αυτός ο συνδικαλισμός δεν είναι όπλο μας. Δεν είναι εργαλείο υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.
Έχει καταντήσει το μακρύ χέρι του κράτους και των κυβερνήσεων του.
Έχει μετατρέψει τα σωματεία από κύτταρα ζωντανής δημοκρατικής συζήτησης και συλλογικής στάσης σε αναμεταδότες των  αντιλήψεων των καθεστωτικών δυνάμεων.
Έχει μετατρέψει τα σωματεία από όργανα μαζικής πάλης, σε “ζόμπι” διακίνησης ανακοινώσεων- “χαρτιών”  των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ.
Έχει καταστήσει τα σωματεία κυβερνητικά συνδιαχειριστικά παραρτήματα, χώρους διαμεσολάβησης με τη διοίκηση για εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια. Σκαλοπάτι για την προσωπική ανέλιξη των “συνδικαλιστών”.
ΝΑΙ έχει κυριαρχήσει ή συνδιαλλαγή, η υποταγή στον αντίπαλο. Πολύ περισσότερο δεν αναγνωρίζεται ως αντίπαλος για τα συμφέροντα και δικαιώματά μας το κράτος και οι εκάστοτε κυβερνήσεις του. Όλοι νοιάζονται για το καλό μας... Και οι υπουργοί παιδείας και οι προϊστάμενοι και όλοι οι “από πάνω” υλοποιούν το καλό της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών. Άραγε τόσα χρόνια ποιος επιβάλλει το ...κακό μας;

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Το πραγματικό ερώτημα που μας τίθεται είναι: Έχει ηττηθεί η ανάγκη να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε για αυτά που μας στερούν; Δεν υπάρχουν αιτίες, για αγώνες, για απεργίες και διαδηλώσεις; ¨Έχουν λυθεί τα προβλήματά μας; Δεν υπάρχουν λόγοι να παλεύουμε για εισόδημα, υγεία, περίθαλψη σύνταξη, δωρεάν εκπαίδευση, δικαίωμα στις σπουδές, για...
Και να προσθέσουμε ακόμη μια απορία: Αφού δε γίνονται Γενικές Συνελεύσεις, αφού οι όποιες απεργίες που εξαγγέλλονται είναι ντουφεκιές, τι φοβούνται; Τι φοβόταν Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον απεργοκτόνο νόμο του; Τι φοβάται η ΝΔ που επιδιώκει να ελέγξει ασφυκτικά τα σωματεία, απαγορεύοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα να κηρύξουν απεργία;
Μας φοβούνται ! Φοβούνται την αλήθεια  ότι η αργά η γρήγορα θα υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός. Θέλουν  να θωρακίσουν την υποταγή, να θέσουν σε παρανομία την δράση των εργαζομένων, τον πλήρη αφοπλισμό τους. Και αποδεικνύεται ότι υλοποιούν και ετοιμάζουν νέες μαύρες μέρες για τους εργαζομένους και τη νεολαία.
Η νέα σαρωτική επίθεση που ετοιμάζουν απαιτεί την απαγόρευση του δικαιώματός μας να οργανωνόμαστε και να παλεύουμε έξω από τον έλεγχο του κράτους και των μηχανισμών του.
Προκύπτει από τα πράγματα η ανάγκη να αγωνιστούμε για να μπορούμε να αγωνιζόμαστε.
ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ στις 24/9 διεκδικώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δικαίωμα των μαθητών μας να σπουδάζουν.
Η 24ωρη την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη θα πρέπει να γίνει ένα βήμα μαζικής κινητοποίησης, αφετηρία αγώνων που θα πρέπει να συνεχισθούν και να κλιμακωθούν για να δοθεί αποτελεσματική απάντηση στα κυβερνητικά μέτρα.
Σ' αυτούς τους αγώνες και μέσα από αυτούς θα φράξουμε το δρόμο στα κυβερνητικά σχέδια, θα υπερασπίσουμε την ελεύθερη και ανεξάρτητη από κράτος και κυβέρνηση συνδικαλιστική δράση. Ανασυγκροτώντας ΕΛΜΕ και Διδασκαλικούς Συλλόγους, μετατρέποντας τους σε εργαλεία πάλης στα χέρια μας, όχι σε κυβερνητικά και συνδιαχειριστικά παραρτήματα.
Καρδίτσα 23-9-2019
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου