για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Όχι στην εκδήλωση-πρόκληση της “Χρυσής Αυγής”

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
28 ΟΚΤΩΒΡΗ: Λέμε και σήμερα ΟΧΙ στην υποτέλεια, στον πόλεμο, στον φασισμό και στον εθνικισμό!
μαζική παρέμβαση-απάντηση στη φασιστοσύναξη-πρόκληση:
αύριο Σάββατο 27/10, ώρα 11 πμ, στη κεντρική πλατεία (ALPHA BANK)
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νεολαίοι της Καρδίτσας
Παραμονές της 28ης Οκτωβρίου διάλεξε να κάνει πολιτική εκδήλωση στην πόλη μας η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Η φασιστοσύναξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελεί πρόκληση για τα αντιφασιστικά και δημοκρατικά αισθήματα των Καρδιτσιωτών. Οι θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, οι σύγχρονοι μελανοχίτωνες, οι οπαδοί του εθνικοσοσιαλισμού, οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, οι υμνητές του δικτάτορα Μεταξά και της χούντας του Παπαδόπουλου, οι δολοφόνοι του Φύσσα και οι νταήδες μαχαιροβγάλτες σε αριστερούς αγωνιστές, πρόσφυγες και μετανάστες, η υπόδικη φασιστική συμμορία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν έχει καμιά θέση στην πόλη μας. Δεν χωράνε στην Καρδίτσα, δεν χωράνε πουθενά.

Η φασιστική εκδήλωση προσβάλει τα αντιφασιστικά αισθήματα κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε Καρδιτσιώτη. Προσβάλει το ηρωικό ΟΧΙ στον φασισμό που είπε ο λαός μας τον Οκτώβρη του 1940. Και επίσης προσβάλει τους αγώνες και τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσε ο λαός μας μέσα από το κίνημα της αντίστασης, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την εποποιία του αντιφασιστικού-εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος ενάντια στους ιταλο-γερμανούς φασίστες καταχτητές.  
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νεολαίοι της Καρδίτσας
Το φασιστικό έκτρωμα σηκώνει κεφάλι, αναπτύσσεται και δυναμώνει πάνω στο έδαφος που στρώνει η αντιλαϊκή πολιτική. Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας, η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας στους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές είναι που θρέφει και δυναμώνει το φασισμό.  
Ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος που ζούμε, ο καλύτερος φίλος των εργοδοτών στους χώρους εργασίας, ο πιστός υπηρέτης των ξένων αφεντικών, το ρόπαλο της τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται. Είτε με καλυμμένο το πρόσωπο, είτε με γραβάτα, μέσα από σκοταδιστικές, αντιδραστικές και ηττοπαθείς αντιλήψεις, είναι πάντα στο πλάι του κεφαλαίου και των κυρίαρχων. Μέσα από τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού θέλουν να τρομοκρατήσουν, να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν το λαό και τη νεολαία. Να στρέψουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση όχι στους πραγματικούς εχθρούς μας, τους ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και την πολιτική τους, αλλά στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, στους έγχρωμους. Αντί να στοχοποιούν την εργοδοσία, τις κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων και των περικοπών, την άγρια εκμετάλλευση και το γκρέμισμα των λαϊκών κατακτήσεων, δείχνουν το διπλανό μας, αυτόν που έχει δουλειά, τον υπάλληλο του δημοσίου, τον γιατρό και τον νοσηλευτή για τα χάλια στην περίθαλψη και την υγεία, τον δάσκαλο και τον καθηγητή για τα προβλήματα στην εκπαίδευση κοκ. Αντί να υποδεικνύεται και να καταγγέλλεται ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί και οι επεμβάσεις του, τα δάχτυλα του πολιτικοκοινωνικού εκφασισμού δείχνουν τον ξεριζωμένο από τον όλεθρο του πολέμου.
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νεολαίοι της Καρδίτσας
Το τσάκισμα του φασισμού περνά μέσα από την ανάπτυξη μαζικών λαϊκών-εργατικών-νεολαιίστικων αγώνων. Μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που χτυπά κάθε δημοκρατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στο φασισμό.
  • Με μαζικούς αγώνες να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό.
  • Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική που θρέφει το φασισμό.
ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου