για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

η κυβέρνηση κοροϊδεύει το λαό με την «έξοδο από τα μνημόνια», ενώ τον φορτώνει με νέα βαριά αντιλαϊκά μέτρα για την επόμενη τετραετία!


Καταφεύγοντας, όλο και πιο πυκνά, στη μέθοδο της «κατεπείγουσας» ψήφισης νέων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το «επείγον» πέρασμα, την προηγούμενη εβδομάδα, του νομοσχεδίου για τις δομές εκπαίδευσης, προωθεί στα γρήγορα για ψήφιση στη Βουλή, τις επόμενες μέρες, νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της λεγόμενης «4ης αξιολόγησης» και το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022». Το νομοσχέδιο αυτό, που επιδιώκει να διατηρήσει σε ισχύ και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια όλα τα μέχρι σήμερα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων και να προσθέσει δεκάδες ακόμα, δείχνει το μέγεθος της απάτης της κυβέρνησης Τσίπρα να μιλά για «έξοδο από τα μνημόνια»!
Σύμφωνα με τις διατάξεις του, τα πρωτογενή πλεονάσματα του κρατικού προϋπολογισμού θα διπλασιασθούν(!) από το 2018 έως το 2022. Και για να επιτευχθεί αυτό θα διατηρηθεί η
μέχρι σήμερα βαθιά περικοπή μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών και θα γίνει ένας επιπλέον σφαγιασμός τους
-          με μείωση του λαϊκού εισοδήματος κατά 2 δις (!), μέσω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος 
-          με μειώσεις των συντάξεων κατά 3 δις (!), μέσω περικοπών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και της ολοκληρωτικής κατάργησης του ΕΚΑΣ 
-          με το παραπέρα πετσόκομμα κατά 50% (!)των παροχών πρόνοιας.
Παράλληλα με τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης προγραμματίζεται αύξηση του ΕΝΦΙΑ, η περικοπή των αναπηρικών προνοιακών παροχών, επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο οι προϋποθέσεις για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, επιταχύνονται οι διαδικασίες πώλησης των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε εταιρείες-αρπακτικά (funds), το «υπερταμείο» με την κρατική περιουσία μετατρέπεται και σε εγγυητή των ευρωπαϊκών δανείων (ESM) κ.α.
Ως «καρότο» για να περάσει αυτό το τερατούργημα, η κυβέρνηση δίνει ψεύτικες υποσχέσεις σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, τη διαιτησία και τον κατώτερο μισθό. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ένα ακόμα νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν βάζει «τέλος στα μνημόνια» αλλά επεκτείνει την οικονομική λεηλασία του λαού και για τα επόμενα χρόνια, ευθυγραμμιζόμενη με τις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών δανειστών και του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου.
Η ανάγκη να μπει φραγμός σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, η ανάγκη να αναπτυχθεί ένα μαζικό μέτωπο αντίστασης στη συνεχιζόμενη λεηλασία των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων προβάλλει ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση. 
Σε αυτήν την ανάγκη όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται (ούτε καν προσχηματικά) οι υποταγμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και στέκονται υπονομευτικά, παραλύοντας και αποδιοργανώνοντας την συνδικαλιστική κινητοποίηση της εργατικής τάξης. Μετά τη διαλυτική στάση τους στην απεργία της «εθνικής μέρας δράσης» της 30 Μάη και τώρα, λίγο πριν την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, συνεχίζουν να ενεργούν με τον ίδιο τρόπο, ενώ οι κινήσεις ξεχωριστών συλλαλητηρίων από το ΠΑΜΕ, έρχονται να συμπληρώσουν ένα σκηνικό αρνητικό για τη μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι εργαζόμενοι χρειάζεται μέσα στους χώρους δουλειάς και τα σωματεία να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση της πάλης για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων. Να βαδίσουν στο δρόμο της μαζικής, ενωτικής, αγωνιστικής αντίστασης και πάλης των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων.
Στο δρόμο της ταξικής αγωνιστικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.
Με αυτό το στόχο και περιεχόμενο πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για τη μαζικοποίηση των συλλαλητηρίων ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, για να δυναμώσει ο μαζικός εργατικός αγώνας για: Σταθερή και μόνιμη δουλειά-Ενάντια στην ελαστική απασχόληση!  Υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων –Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις-Όχι στην φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων! Προστασία της λαϊκής κατοικίας και την αποτροπή των κατασχέσεων! Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων! 
Κάτω η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ!
Κάτω τα μνημόνια, νέα και παλιά!
Η μαζική λαϊκή αντίσταση μπορεί να ανατρέψει την επίθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου