για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

φασιστικές προκλήσεις από τους απόγονους των Βουρλάκηδων

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καρδίτσας
Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του χωριού Καλλιθήρου (Σέκλιζας) έγιναν μάρτυρες μιας ρατσιστικής και φασιστικής επίθεσης από άτομα που φορούσαν διακριτικά μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.
Πέρα από το γεγονός ότι φέρθηκαν με ρατσιστικό τρόπο απέναντι σε κατοίκους του χωριού, είχαν το θράσος να αμαυρώσουν με ναζιστικά σύμβολα το δημοτικό σχολείο του χωριού. Ένα σχολείο που μέσα του η συμμορία του Βουρλάκη είχε κλείσει τους άνδρες της Σέκλιζας (Καλλίθηρο) το 1945 και πέταξε μια χειροβομβίδα σκοτώνοντας τον Βαγγέλη Καλυβιώτη και τραυματίζοντας άλλους 17 συγχωριανούς μας.

Οι απόγονοι των Σούρληδων και των Βουρλάκηδων στηριγμένοι στις πλάτες αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος,  σαν γνήσια γεννήματα και στηρίγματά του για άλλη μια φορά βάζουν σαν στόχο το ίδιο τι λαϊκό κίνημα και την  τιμημένη ιστορία του.
Καταδικάζουμε αυτή τη φασιστική, ναζιστική ενέργεια και δηλώνουμε πως ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εμείς η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της αυτοί που με τον αγώνα μας θα απομονώσουμε το φασισμό.
Καλούμε το λαό της Καρδίτσας να συμβάλει σ’ αυτή τη μάχη στηρίζοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση και υπενθυμίζοντας τους γνωστούς στίχους:
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου