για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!

στηρίζουμε την κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΥΓΕΙΑ
Τρίτη 7/4 στις 11 πμ Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Η κατάσταση στα νοσοκομεία (παρ’ όλα τα χειροκροτήματα, την υποκριτική «αναγνώριση» της προσφοράς των υγειονομικών από την κυβέρνηση, αλλά και την ουσιαστική αναγνώριση από το λαό) πάει από το κακό στο χειρότερο.
Αυτοί που χτύπησαν συστηματικά το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη, αυτοί που έκλεισαν νοσοκομεία και απέλυσαν υγειονομικούς, αυτοί που φορτώνουν ολοένα και περισσότερο το κόστος της περίθαλψης στις πλάτες του λαού, αυτοί που ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες ιδιωτικοποιήσεις νοσοκομείων, σήμερα παρουσιάζονται ως υπερασπιστές μας!
Σήμερα μάλιστα επιχειρούν να παρουσιάζουν ως «αχρείαστα», «περιττά», «σπάταλα» τα κρίσιμα αιτήματα που πρέπει σήμερα να μπουν στην προμετωπίδα της λαϊκής πάλης, για άνοιγμα κλινών ΜΕΘ, μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, δωρεάν μαζικά διαγωνιστικά τεστ και μέσα προστασίας για όλους, αφού τα περιοριστικά μέτρα -που έχουν αναχθεί σε αποκλειστική υγειονομική πολιτική ενάντια στην πανδημία- κατάφεραν να κατατροπώσουν τον «αόρατο εχθρό».
Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό!
Να μην εναποθέσουμε τις τύχες μας σε αυτούς που μας ρημάζουν τη ζωή. Η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο στο πεδίο των αντιστάσεων και διεκδικήσεών μας.
Να διεκδικήσουμε:
·      Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς
·      Όχι στις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία.
·      Να καταβληθούν κανονικά οι μισθοί, υπερωρίες, δώρα
·      Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών
·      Δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ
·      Ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη όλου του λαού
·      Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλο τον λαό
Με βάση τα παραπάνω oι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στηρίζουν την κινητοποίηση εργαζομένων στην ΥΓΕΙΑ στις 7 Απρίλη στις 11πμ στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης για την υγεία.
Υπερασπιζόμαστε τις ζωές και τα δικαιώματά μας!
#epimenoumediekdikoume
Καρδίτσα 6-4-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου