για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

“βδομάδες παθών” για το λαό!

Το συστημικό-κυβερνητικό θράσος απέναντι στο λαό δεν έχει όρια! Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να εμφανιστεί ως “σωτήρας” του λαού απέναντι στην πανδημία, την ίδια στιγμή που η πολιτική της απογειώνει την αντιλαϊκή κυνικότητα του συστήματος! Την ίδια στιγμή που υμνεί και υπηρετεί το “ρεαλισμό” της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Δηλαδή των βασικών παραγόντων που άφησαν και αφήνουν το λαό, την υγεία του και την ίδια του τη ζωή εκτεθειμένο χωρίς καμιά βοήθεια απέναντι στην πανδημία.
Μήνες μετά το ξεκίνημα της εξάπλωσης του ιού και εβδομάδες μετά την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τα κυβερνητικά μέτρα συνεχίζουν να συνίστανται στο “κλείσου και μη ερεύνα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ). Τα νοσοκομεία παραμένουν απροσπέλαστα για το λαό και για την αντιμετώπιση του ιού αλλά και για όλα τα άλλα προβλήματα υγείας και περίθαλψης που ο λαός αντιμετωπίζει. Στο μέγα ζήτημα των προσλήψεων συνεχίζονται οι… υποσχέσεις, τα κόλπα που εμφανίζουν μετακινήσεις από κέντρα υγείας σε νοσοκομεία ως προσλήψεις, τα καλέσματα στους… φοιτητές της Ιατρικής να βοηθήσουν. Το υγειονομικό προσωπικό (αλλά
βέβαια και οι καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι κ.λπ.) εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς, παραμένουν χωρίς μέσα προστασίας και νοσούν ήδη σε μεγάλο ποσοστό, χωρίς ούτε για αυτούς να έχει (ακόμα!) εξασφαλιστεί το διαγνωστικό τεστ. Με αυτά τα δεδομένα δεν ανοίγουν νοσοκομεία, κρεβάτια, ΜΕΘ και ο λαός πρέπει να "δοξάζει" τους μεγαλοσχήμονες που ελεούν με έκτακτες δωρεές το δράμα του. Δωρεές που υπογραμμίζουν ότι δεν έχει δικαιώματα, ότι θα συνεχίσει να ζει όσο και όπως μπορεί, χωρίς περίθαλψη!
Νοσοκομείο Καρδίτσας
Η “ανοσία της αγέλης” που τάχα καταγγέλλεται εφαρμόζεται μαζικά μέσα στη χώρα: Στους εργάτες και τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να δουλεύουν -πολλοί με ξέφρενη εντατικοποίηση εν μέσω πανδημίας- στοιβαγμένοι χωρίς μέσα προστασίας. Στους δεκάδες χιλιάδες φαντάρους που βρίσκονται στην κυριολεξία εγκαταλειμμένοι στα στρατόπεδα. Στους επίσης δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες που περικυκλώθηκαν με συρματοπλέγματα και απαγορεύσεις μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης.
Για όλους τους υπόλοιπους βρέχει απολύσεις, αναστολές συμβάσεων, εκ περιτροπής δουλειά, εμπέδωση της ανεργίας, ενώ από το στασίδι του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας ψέλνεται καθημερινά με “μειλίχιο” ύφος ο ύμνος της υποταγής στην εγκατάλειψη, μαζί με τις βλοσυρές υπενθυμίσεις των απαγορεύσεων -που κόβουν καθημερινά χιλιάδες 150άρια- και την απόδοση των εξελίξεων στην “ατομική ευθύνη” (…).
Οι κινητοποιήσεις της 7 Απρίλη στα νοσοκομεία της χώρας ήταν ένα πρώτο μικρό βήμα πάλης. Έδειξαν πως ούτε οι απαγορεύσεις και οι έκτακτες συνθήκες ούτε η κατασκευή της εικόνας “σωτήριας επιτυχίας” που φιλοτεχνείται από τα κανάλια του συστήματος για το σύστημα και την κυβέρνησή του είναι αρκετά για να “απαρνηθεί” ο λαός τα δικαιώματά του και να πνιγεί η δίκαιη οργή που ήδη μαζεύει ο λαός.
Στις “μεγάλες εβδομάδες” που ακολουθούν για το λαό, αυτή η υποθήκη πρέπει να κρατηθεί και να αξιοποιηθεί. Τα “μεγάλα πάθη” που του επιφυλάσσει το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η ανάγκη να υπερασπίσει την υγεία του, τη ζωή του, τα δικαιώματά του, περνάει μέσα από την υπεράσπιση της συλλογικής στάσης και της συγκρότησης της πάλης του ενάντια στους ντόπιους και ξένους δυνάστες του.
Π.Σ.11/4/2020 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου