για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ) για την εργατική πρωτομαγιά 
100 χρόνια μετά τη νίκη της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η εργατική τάξη και το σύνολο των εργαζόμενων μαζών στον πλανήτη βρίσκονται ξανά σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και μπροστά σε μεγάλους κινδύνους. Η Κομμούνα του Παρισιού και η εργατική εξέγερση του Σικάγου το 1886 έθρεψαν τους όρους για τη νικηφόρα Οκτωβριανή Επανάσταση. Ήταν σταθμοί στην πορεία συγκρότησης της εργατικής τάξης και στην κατάκτηση της ικανότητας να ηγηθεί της απελευθέρωσης όλων των κολασμένων της γης.
Η πορεία συγκρότησης της εργατικής τάξης και τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης έκαναν πραγματική απειλή για την κυριαρχία του εκμεταλλευτικού συστήματος, το φάντασμα του κομμουνισμού. Να γιατί, ιδιαίτερα μετά και την αντιφασιστική νίκη των λαών το 1945, το σύστημα αναγκάστηκε σε υποχωρήσεις. Τίποτα απ’ αυτά που απέσπασαν οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες δε χαρίστηκε, και αυτό αποδεικνύεται –από την ανάποδη– στις μέρες μας. Η εργατική τάξη και ο λαός της χώρας μας με αγώνες και θυσίες σε ματωμένες Πρωτομαγιές (Μάης του ’36, Μάης του ’44), με την εποποιία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και καθημερινούς αγώνες δεκαετιών, είχε ηρωική συμμετοχή στο σπρώξιμο της Ιστορίας προς τα μπρος για να γίνει η εργασία αξία και για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος.

Σήμερα, με δεδομένη εδώ και δεκαετίες την παλινόρθωση στις χώρες που έκαναν το σοσιαλιστικό άλμα και την πορεία αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος, η επίθεση του κεφαλαίου εξελίσσεται ξέφρενη και χωρίς κανένα όριο, αφού οι αντιστάσεις των μαζών υπολείπονται των απαιτήσεων της εποχής. Στη χώρα μας, η επίθεση του κεφαλαίου συμπλέκεται μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο με τον παροξυμμένο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό και σαρώνονται κυριολεκτικά κατακτήσεις ενός ολάκερου αιώνα.
ΕΕ και ΗΠΑ (μέσω ΔΝΤ) και παρά τις κόντρες τους, μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο έχουν καταφέρει να οδηγήσουν τις λαϊκές μάζες σε βαθειά φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Η νέα σαρωτική επίθεση στις συντάξεις κάνει για άλλη μια φορά σκόνη τα ελεεινά ψέματα του Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μόλις πριν ένα χρόνο έλεγε πως η προσωπική διαφορά θα φέρει αύξηση των συντάξεων στο μέλλον! Η νέα φοροληστεία στα χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων με τη μείωση του αφορολόγητου, αποδεικνύει πού στοχεύει η ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου. Επίθεση που στη χώρα μας θα συνεχίσει να πατρονάρεται ωμά από τους «θεσμούς» του ιμπεριαλισμού, με κόφτες και άλλες μεθοδεύσεις για πολλά ακόμη χρόνια.
Ταυτόχρονα με τη λεηλασία των εργατολαϊκών δικαιωμάτων και του πλούτου της χώρας που επιβάλλουν το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και οι ιμπεριαλιστές, η εργατική τάξη και ο λαός έχουν πλέον ν’ αντιμετωπίσουν και ανοικτούς κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια. Η κυβέρνηση και το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού παρέχουν επέκταση της βάσης της Σούδας και κάθε λογής υπηρεσίες σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, δηλαδή στους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών, στο όνομα των βλέψεων της ντόπιας αστικής τάξης που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού. Η επίδειξη έως και πυρηνικής πολεμικής ισχύος από τις ΗΠΑ στη Συρία, στο Αφγανιστάν και στην Κορέα τονίζει τους σύγχρονους εφιάλτες που απειλούν τους λαούς και την ανθρωπότητα. Ταυτόχρονα, καταδεικνύουν την ανάγκη να βγουν οι λαϊκές μάζες αποφασιστικά στο δρόμο της Αντίστασης, για την υπεράσπιση της Ειρήνης και της Φιλίας με τους γύρω λαούς, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου.
Η πορεία της εκ νέου συγκρότησης της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κινήματος θα κρίνει και θα κρίνεται από την πορεία των αντιστάσεων στην επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλισμού. Σ’ αυτές τις αντιστάσεις, στην υπεράσπιση και τη διεκδίκηση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, θα γεννηθούν τα υλικά που απαιτεί η εποχή μας για τους νέους νικηφόρους σταθμούς που είναι εφικτοί και αξίζουν στην εργατική τάξη και στον κόσμο της δουλειάς. Κόντρα στον εργατοπατερισμό, το ρεφορμισμό και την υποταγή, να υπηρετήσουμε τη γραμμή της Αντίστασης και της Διεκδίκησης, και την προοπτική της εργατικής τάξης. Η εργατική τάξη και οι λαοί θα νικήσουν!!!
ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου