για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

στη μνήμη του Ηλία Καμαρέτσου: μια «επίκαιρη» συνέντευξη του 1990

Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από τις 3 Γενάρη του 2014 που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος Ηλίας Καμαρέτσος. Με αφορμή αυτή την επέτειο δημοσιεύουμε για πρώτη φορά μια συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καρδίτσας, την περίοδο μετά τις εκλογές του 1990 και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μπορεί κάποια πράγματα να άλλαξαν (τότε είχαμε διαχειριστή του συστήματος τη ΝΔ, σήμερα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ), όμως και τότε και τώρα ο λαός μας είναι αντιμέτωπος με τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές, με τα χωρίς τελειωμό μέτρα επί μέτρων, με την ολομέτωπη επίθεση του συστήματος ενάντια στο εισόδημα, στη ζωή, στα δικαιώματά του.
Ο Ηλίας Καμαρέτσος αναλύσει με καθαρότητα και απλότητα τις θέσεις του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου κυριαρχούσε η επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία στο εσωτερικό,  ενώ στο εξωτερικό οι καταρρεύσεις στο ανατολικό μπλοκ βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.
Τόσα χρόνια μετά, η συνέντευξη αυτή αποτελεί μια επίκαιρη απάντηση στα ερωτήματα που έχει να απαντήσει ο λαός και το κίνημα του, ενάντια στην προπαγάνδα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Για να ακούστε τη συνέντευξη: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου