για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ για τις εκλογές του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ


Μέσα σε μια εξαιρετικά αρνητική συγκυρία διεξάγονται την Τετάρτη 24/4 οι εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στο τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Είναι αρνητική, τόσο για τα δικαιώματα  και τις κατακτήσεις όλων των εργαζομένων στο δημόσιο,  όσο και συνολικά  για τη ζωή του λαού μας που καθημερινά πια έχει μετατραπεί σε έναν πόλεμο επιβίωσης.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΕΛΑΥΝΕΙ
Οι στοιχειώδεις όροι λειτουργίας της κοινωνίας και της χώρας έχουν ήδη ρημάξει και εγκαταλειφθεί στην επέλαση των λεγόμενων «δανειστών». Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι πιο βασικές υπηρεσίες των δήμων, η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η πρόσβαση του λαού στο φάρμακο, κάθε κοινωνική παροχή, ακόμα και στα ΑΜΕΑ, κάθε επίδομα υπερωρίας, νυχτερινών κ.ο.κ. είναι αποσαρθρωμένα, διαλυμένα, κομμένα! Είναι σε πλήρη εξέλιξη μια ακήρυχτη αλλά κλιμακούμενη στάση πληρωμών για την κάλυψη των πιο βασικών αναγκών της ζωής μας.
Την ίδια ώρα, η ανεργία σπάει ένα ένα τα ρεκόρ, τα μικρομάγαζα καταστρέφονται μαζικά, η φτωχή και μεσαία αγροτιά πεινάει και ξεκληρίζεται, η φοροληστεία πνίγει όλο το λαό. Όσο και αν ο Σαμαράς επιχειρεί να «δει φως στο τούνελ», όσο κι αν προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία τα «καλά λόγια» που παίρνει από τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για την αποφασιστική προώθηση των απαιτήσεών τους σήμερα, όποιο καραγκιοζιλίκι και αν εφεύρουν οι κυβερνητικοί παρατρεχάμενοί του Βενιζέλος-Κουβέλης, η αλήθεια δεν κρύβεται. Το κοινωνικό χάος, ο καιάδας της ζωής των λαϊκών-εργατικών μαζών, που μας απειλούσαν πως θα ’ρθει αν «δεν τους ακούσουμε», είναι κιόλας εδώ!
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ.
Αντίπαλοί μας είναι το ΔΝΤ, η ΕΕ, τα ξένα και εγχώρια αρπακτικά, που ληστεύουν τη χώρα, τη ζωή μας και το μέλλον μας. Είναι η τρικομματική τους κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι παρατάξεις τους, οι κάθε λογής παράγοντές τους, που με διατάγματα, εκβιασμούς, τρομοκρατία, επιβάλλουν φτώχεια, ανεργία, δυστυχία στο λαό και στη νεολαία.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Eπίορκοι, ακατάλληλοι, ανίκανοι, κηφήνες, τεμπέληδες, κοπανατζήδες, πλεονάζοντες, φακελάκηδες, παράτυπα προσληφθέντες κλπ, είναι εμπρηστικοί και «πιασάρικοι» τίτλοι εφημερίδων και MME, που αναπαράγουν την κυβερνητική ρητορική. Mε την βρώμικη και συκοφαντική αυτή εκστρατεία έχουν σαν στόχο να δικαιολογήσουν τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, να τσακίσουν κάθε έννοια σταθερής εργασίας και στο δημόσιο τομέα, να ποινικοποιήσουν τους αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση, να εκφοβίσουν τους δημόσιους υπάλληλους, έτσι ώστε να είναι πειθήνια, υποταγμένα και άβουλα όντα, άξιοι υπηρέτες του συστήματός τους.
Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να αποκαλύψει την ασύλληπτη-προκλητική προπαγάνδα κυβέρνησης-MME με πρόσχημα τους «επίορκους». H σήψη και η διαφθορά στο δημόσιο-και όχι μόνο-είναι γέννημα των δικών τους πολιτικών, της γραφειοκρατίας τους, του ρουσφετιού και του δικού τους κομματικού κράτους. Η διαπλοκή των κυβερνήσεών τους με πολλούς επιχειρηματίες και ΜΜΕ υπήρξε παλιότερα σημείο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δυο βασικούς συνεταίρους της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης. Αυτή η αντιπαράθεση έπαψε ξαφνικά και αγκαλιά τρεις πλέον συνεταίροι, μαζί με πολλά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία ελέγχουν και από τα οποία ελέγχονται, άρχισαν να ταΐζουν το θηρίο με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του έργου τους είναι και ένα ελεγχόμενο κίνημα εργαζομένων, με παρατάξεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των κυβερνητικών κομμάτων που θα έχουν την πλειοψηφία στα συνδικαλιστικά όργανα. Επίσης, το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και κάθε εργαζόμενος πρέπει να δώσει τη μάχη στο χώρο δουλειάς του και στα σωματεία του για ένα δημόσιο τομέα λειτουργικό που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας, την εξάλειψη αρνητικών συμπεριφορών ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων, που κυρίως βασίζονται στις πελατειακές σχέσεις και στις πλάτες των κυβερνητικών κομμάτων.
Η ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ηγεσία (ΠΑΣΚ+ΔΑΚΕ) της ΑΔΕΔΥ δεν λέει κουβέντα για τις απολύσεις. Αντίθετα, ψάχνει τρόπους να μπει στο «διάλογο» (στον οποίο δεν την κάλεσαν καν!) και να κάνει «εποικοδομητικές προτάσεις» για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, ευθυγραμμισμένη με τη λογική της κινητικότητας, δήθεν ζητά διευκρινίσεις για το ποιος, πότε και με βάση ποιο “αδίκημα” απολύεται και συνεχίζει να κοιμίζει τους δημοσίους υπαλλήλους. Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι με το πιστόλι στον κρόταφο, αυτή η ηγεσία διατείνεται ότι ο Μανιτάκης θέλει το καλό τους! Δεν ασχολείται καθόλου με τις εξαγγελίες για το κλείσιμο οργανισμών και υπηρεσιών και την απόλυση (στην ψύχρα) των δημοσίων υπαλλήλων με την κατάργηση της οργανικής τους θέσης. Ούτε μιλά για τους διορισμένους «συμβούλους» που έχουν κατακλύσει τα Υπουργεία, για τους συμβούλους αποκρατικοποιήσεων που πληρώνουμε ήδη (20 εκ. έδωσε πέρσι το ΤΑΙΠΕΔ…), τις «δημόσιες» Ανώνυμες Εταιρείες που υποκαθιστούν τις υπηρεσίες, για να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Δεν μιλά για τις στρατιές κακοπληρωμένων νέων πενταμηνιτών μέσω ΜΚΟ που αποτελεί τη νέα μορφή δουλεμπορίου και που διασπείρεται σήμερα σαν μάστιγα στο δημόσιο τομέα!
Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο την ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις περισσότερες Ομοσπονδίες! Όλες συμπεριφέρονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα, την ώρα που ετοιμάζονται να κλείσουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία κι άλλες υπηρεσίες, την ώρα που παίζεται η δουλειά και το ψωμί μας, τα στοιχειώδη δικαιώματα ζωής κι αξιοπρέπειας ολόκληρης της κοινωνίας. Αυτοί διακαώς αναζητούν τους υπουργούς για να διαπραγματευτούν τους όρους της σφαγής μας…
Ο κρατικός, γραφειοκρατικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός βρίσκεται στον αντίποδα της ταξικής πάλης, αποτελεί το μακρύ χέρι και τον δούρειο ίππο της συγκυβέρνησης. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνδικαλιστικής, κυβερνητικής και κρατικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ των αποσπασματικών απεργιών, χωρίς κλιμάκωση και προοπτική σύγκρουσης. Αποτελεί τελικά μηχανισμό ενίσχυσης της εξουσίας των κυρίαρχων πάνω στους κυριαρχούμενους.
Βέβαια η πραγματική διάλυση με την ανοχή και ενοχή της συνδικαλιστικής ηγεσίας έχει φτάσει μέχρι και τα πρωτοβάθμια σωματεία. Και σε αυτό, έχουν τις αντίστοιχες ευθύνες και οι διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Η δική μας ελπίδα και προοπτική βρίσκεται στη συμμετοχή μας, στην οργάνωσή μας στα σωματεία μας, στους αγώνες. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην λογική της ανάθεσης!
Η δική μας ελπίδα και προοπτική βρίσκεται στην ενότητά μας! Πρέπει να αναδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για να ζουν οι εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια, παιδεία, υγεία, δικαιώματα. και ότι ένας τέτοιος δρόμος βρίσκεται σε σύγκρουση με την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.
Χρειαζόμαστε, παράλληλα, τον συντονισμό και την αγωνιστική ενότητα όλων των σωματείων και των εργαζομένων σε ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα και αλληλεγγύης. Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, που θα συντονίζονται ενωτικά, αγωνιστικά και θα υπερβαίνουν τις αδιέξοδες διχαστικές πρακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ.
Αγωνιζόμαστε για ένα λαϊκό κίνημα αντίστασης - ανατροπής και για έναν διαφορετικό συνδικαλισμό. Με οργάνωση στη βάση και όχι με διαχείριση από τα Διοικητικά Συμβούλια. Ενάντια στη γραφειοκρατία και την ανάθεση. Σε πλήρη αντίθεση με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Με τους πολιτικούς στόχους που θέτει η σημερινή συγκυρία και όχι με τους συντεχνιακούς και τυχοδιωκτικούς όρους που λειτουργούσαν ως τώρα τα σωματεία.
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει από κοινού να οργανώσουν ένα κοινό μέτωπο αντίστασης, για να μην περάσει το νέο κύμα απολύσεων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, για την κατάργηση του νόμου 4093/2012, για την ακύρωση της επαπειλούμενης αξιολόγησης-καρατόμησης, για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης (NΔ-ΠAΣOK-ΔHMAP)-τρόϊκας (EE-ΔNT-EKT)
ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες μας.
·         Αντίσταση στην πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου -Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.  Έξω η Τρόικα και οι επίτροποι από την χώρα!
·         Δημιουργία μαζικού μετώπου Παιδείας – Υγείας – Εργασίας για την ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ. Να μην περάσει καμία απόλυση, καμία εφεδρεία και κανένας εκβιασμός - Ή όλοι ή κανένας!  .
·         Ανατροπή όλων των μνημονίων και των συνοδευτικών αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων. Να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία σε κεφάλαιο και δανειστές! Ο λαός δε χρωστάει τίποτα στο κεφάλαιο!
·         Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί - Όχι  στην  άρση της μονιμότητας. Όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση
·         Πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες – κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα – κάτω η κρατική τρομοκρατία – αγωνιστική αλληλεγγύη ενάντια στην κρατική και παρακρατική φασιστικοποίηση. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.
·         Να φτιάξουμε τα σωματεία που χρειαζόμαστε: ζωντανά, αγωνιστικά και ταξικά! Να επιστρέψουμε όλοι στα σωματεία μας – να τα διεκδικήσουμε – να τα ζωντανέψουμε.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ:
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΙΩΝΩΝ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΣΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
Με τις σκέψεις αυτές, αποφασίσαμε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τα πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης (Α/θμια και Β/θμια) και της Υγείας (νοσοκομείο) να κατέβουμε στις εκλογές για να «ταράξουμε» τα νερά, συνεχίζοντας την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στα πρωτοβάθμια σωματεία μας ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ
·         Απομονώνοντας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που είναι το μακρύ χέρι της πολιτικής του συστήματος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να τους απορρίψουμε και στις εκλογές και στην καθημερινότητά μας.
·         Ξεπερνώντας τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες  στην ΑΔΕΔΥ, οι οποίες το μόνο που πραγματικά κάνουν είναι να διαχειρίζονται την αναπαραγωγή τους.
·         Αναγεννώντας τα σωματεία μας σε όργανα δημοκρατικής συζήτησης και πάλης, σε όπλα υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεων μας.
Στηρίξτε - ψηφίστε
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Αλεξάκος Φώτης -Γκαραγκάνη Ελένη –Γκάτσης Άρης- Ντάνης Αντώνης- Παντελής Αποστόλης-
Πιντζοπούλου Ελένη- Ραχμάνης Κώστας- Σδόγγος Αθανάσιος- Τσιάρας Δημήτριος- Τσίτσα Ρένα-
Φιλίππου Νίκος- Φυτσιλής Αλέξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου