για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

δυσεύρετη και πανάκριβη η φοιτητική στέγη στην Καρδίτσα!

Σε αγώνα δρόμου για εξεύρεση κατοικίας βρίσκονται οι γονείς των επιτυχόντων φοιτητών στην πόλη μας.
  Οι φετινοί πρωτοετείς στα τμήματα των σχολών της Καρδίτσας ανέρχονται σους 534 και η στέγαση τους αποτελεί ένα πραγματικό Γολγοθά για τους γονείς τους, οι οποίοι καλούνται να βάλουν πολύ βαθειά το χέρι στην τσέπη.
Από τους φετινούς πρωτοετείς, ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι θα στεγαστούν στις φοιτητικές εστίες. Στις εστίες Καρδίτσας υπάρχουν μόνο 104 κλίνες (ΕΔΩ & ΕΔΩ) σε δίκλινα δωμάτια (και μάλιστα με αντίτιμο 150 έως 400 Ευρώ! ) όταν είναι πάνω από 2.000 οι φοιτητές στη πόλη και όταν μόνο οι φετινοί εισακτέοι είναι πάνω από 500! Μάλιστα, σ’ αυτόν τον «διαγωνισμό φτώχειας», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εν μέσω εξεταστικής περιόδου πετά έξω από τα δωμάτια τους παλιούς «μη δικαιούχους στέγασης» για να στεγαστούν οι νέοι «προνομιούχοι»! Όσο για τους υπόλοιπους, αναζητούν στέγη σε ένα περιβάλλον όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

κυκλοφορεί η Αντίθεση #21 με αφιέρωμα στη Μεταπολίτευση και την Κύπρο

Ούτε η δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967 ήταν απλά έργο ενός μειοψηφικού τμήματος αποσυνάγωγων στρατιωτικών, ούτε το πραξικόπημα κατά του Μακάριου στις 15 Ιουλίου του 1974 ήταν πράξη «αφρόνων» αξιωματικών. Σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια των αστών ιστορικών και πολιτικών να αναθεωρήσουν την ιστορία, η δικτατορία υπήρξε συνένοχο αποτέλεσμα των δυνάμεων που αποτέλεσαν και υπηρέτησαν το αμερικανοστήρικτο μετεμφυλιακό καθεστώς. Αυτού του μετεμφυλιακού καθεστώτος που στήθηκε πάνω στην συντριβή του επαναστατικού λαϊκού κινήματος. Όπως και το πραξικόπημα του Ιωαννίδη ήταν η μοιραία κατάληξη των πολιτικών υπονόμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και χειραγώγησης των αγώνων Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων για αυτοδιάθεση, στο όνομα του σωβινισμού και της διχοτόμησης από τις μητέρες-αστικές πατρίδες. Ούτε το πρώτο θα πετύχαινε, ούτε το δεύτερο θα γίνονταν ανοίγοντας διάπλατα στην τουρκική εισβολή, αν δεν στέκονταν επιδέξια στο παρασκήνιο των αντιπαραθέσεων, των σχεδίων και των φαντασιώσεων οι ΗΠΑ. Αν δεν παρακινούσαν και δεν παρείχαν υποστήριξη. Οι προσπάθειες που συστηματικά γίνονται από διαφορετικές πλευρές για να τις αθωώσουν, είτε στο όνομα της «αντικειμενικής» ιστοριογραφίας είτε για να δικαιολογηθούν ιδεολογικές εμμονές, πρέπει να πάρουν σαφείς απαντήσεις.
Πενήντα χρόνια μετά την τούρκική εισβολή στην Κύπρο, την πόρτα της οποίας άνοιξε το

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

«χρυσό» παίρνει η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης!

30/7/2024
από την αγροτική κινητοποίηση
στην Καρδίτσα (Ε65)
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

 ανακοίνωση των Οργανώσεων Θεσσαλίας του ΚΚΕ(μ-λ)

Οι αποζημιώσεις για τον Daniel που μετά από έναν σχεδόν χρόνο (!) εδέησε η κυβέρνηση να εξοφλήσει στους πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας, αποτελούν κοροϊδία και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τη ζημιά και την απώλεια εισοδήματος που είχαν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι. ‘Έντεκα μήνες μετά και οι τελικές αποζημιώσεις είναι πολύ πιο κάτω από τα αναμενόμενα και φυσικά πολύ χαμηλότερες από αυτά που διέδιδαν στα χωριά και στα καφενεία τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια».
Έτσι, για τους μικρομεσαίους παραγωγούς με 100% ζημιά, η τελική αποζημίωση στο βαμβάκι είναι από 180,20 €/στρ (Καρδίτσα) έως 201,40 €/στρ (Λάρισα-Τρίκαλα) ενώ στο καλαμπόκι από 240 (Καρδίτσα-Μαγνησία) έως 280 €/στρ (Λάρισα). Μιλάμε για αποζημιώσεις (προκαταβολή + εκκαθάριση) που δεν καλύπτουν ούτε καν το κόστος παραγωγής. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η κυβέρνηση εφαρμόζει για πρώτη φορά και «κόφτη» (μείον 20%) και μειώνει