για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

για επικοινωνία: aristerastikarditsa@gmail.com

αριστερά στην Καρδίτσα | facebook

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Όχι στη νέα συμφωνία που ισοπεδώνει τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα

Μια ακόμη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία, μια ακόμη υποθήκευση των δικαιωμάτων και της ζωής λαού και εργαζομένων. Αυτή είναι η ουσιαστική κατάληξη της πολυσυζητημένης συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ χθες 20 Φλεβάρη. Γιατί πρόκειται για μια συμφωνία που βάζει τους όρους για έναν νέο, ακόμη πιο άγριο γύρο αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης. Πρόκειται για μια συμφωνία που ξαναβάζει στο βωμό των συμφερόντων του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού το λαϊκό εισόδημα, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Πνιγμένη στα αδιέξοδά της, αλλά σταθερά προσηλωμένη στην υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η κυβέρνηση που το καλοκαίρι του 2015 δεν δίστασε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο υποταγής, χθες προσυπέγραψε την προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων που θα ισχύσουν από το 2018.
Παρά τις κυβερνητικές κορόνες και τα παχιά λόγια, και προκειμένου να κλείσει η λεγόμενη «δεύτερη αξιολόγηση», μια ακόμη «κόκκινη γραμμή» παραβιάστηκε από μια κυβέρνηση που τολμά να θριαμβολογεί πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων.
Κι άλλη μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή επέκταση της φοροληστείας· κι άλλη μείωση στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, δηλαδή μεγαλύτερη εξαθλίωση των συνταξιούχων· νέα αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, δηλαδή νέα εκτόξευση της ανεργίας και επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα. Αυτά είναι μερικά από όσα προσυπέγραψε με τα αρπακτικά της ΕΕ και του ΔΝΤ η κυβέρνηση.
Και, προκλητικά αδιάφορη για τα δεινά του λαού και των εργαζομένων, τολμά να πανηγυρίζει για επιτυχία, για κάποια μελλοντικά και αόριστα «ισοδύναμα» που δήθεν θα ισοφαρίσουν (εάν φυσικά τα εγκρίνουν οι ιμπεριαλιστές) τα βάρη από τα νέα μέτρα! Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν ότι ΕΕ και ΔΝΤ θα επιβάλουν μέτρα για να τα ακυρώσουν!!!

Δυστυχώς για το λαό, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Και η «κοινή κατανόηση ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς» που αναφέρει το Γιούρογκρουπ στην ανακοίνωσή του μετά τη συνεδρίαση, μόνο νέα δεινά μπορεί να σημαίνει για το λαό και τους εργαζόμενους. Γιατί επιβεβαιώνει ότι κύριο μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να αποδείξει στα ξένο και ντόπιο κεφάλαιο ότι είναι με το μέρος τους, άξιος διαχειριστής του σάπιου συστήματός τους. Και ότι μπορεί να παλινωδεί κάθε τόσο ανάμεσα στους ανταγωνισμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά δεν έχει καμία διάθεση να αμφισβητήσει το καθεστώς της εξάρτησης της χώρας από τις μεγάλες, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτήν τη νέα αντιλαϊκή και αντεργατική συμφωνία. Να βγει μαζικά στους δρόμους και να καταγγείλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να οργανωθεί η μαζική, αγωνιστική απάντηση για να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων. Να μπει φραγμός στη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής, να μπουν οι όροι για την ανατροπή της.
Σε αυτήν την κατεύθυνση και ως μια απαραίτητη, πρώτη, άμεση απάντηση το ΚΚΕ(μ-λ) έχει ήδη προγραμματίσει συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, εξορμήσεις σε μια σειρά πόλεις, ενώ θα συνεχίσει να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε οργανώσεις, συλλογικότητες και αγωνιστές για την από κοινού απάντηση αυτής της νέας πρόκλησης.
Τρίτη 21/2/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου